Πολιτικη & Οικονομια

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Τζουζέπε Κόντε

Προσδοκία για γρήγορη επανασύνδεση Ελλάδας - Ιταλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επικοινωνία Μητσοτάκη με Τζουζέπε Κόντε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν την προσδοκία για γρήγορη επανασύνδεση των δύο χωρών

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζουζέπε Κόντε, είχε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία συζήτησαν για την εξέλιξη της πανδημίας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι στην Ιταλία η εξάπλωση του ιού βρίσκεται σε καθοδική τροχιά. 

Ο κύριοι Μητσοτάκης και Κόντε εξέφρασαν την προσδοκία για σύντομη αποκατάσταση των συνδέσεων Ελλάδας-Ιταλίας, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Επίσης συμφώνησαν ότι η πρόταση Μέρκελ- Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης κινείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχαν αναλάβει και οι ίδιοι με συνυπογραφή στο κείμενο για  την αναζήτηση κοινής ευρωπαϊκής λύσης και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ΕΕ. Επεσήμαναν δε ότι η πρόταση αυτή πρέπει να αποτελεί την αφετηρία και για την πρόταση που θα καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.