- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Συνάντηση Καμίνη – Δένδια
Για τα νέα δεδομένα μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με βασικά θέματα τα προβλήματα που ανέκυψαν στην Αθήνα μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας της ελληνικής αστυνομίας και των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Καμίνης αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε: «Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουμε στείλει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ένα σχέδιο μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου με τον δήμο Αθηναίων και συμφωνήσαμε στις γενικές κατευθύνσεις. Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια, δεν είναι μόνον η αστυνόμευση απέναντι στην εγκληματικότητα. Η ασφάλεια διασφαλίζεται κατακτώντας και την ευταξία στην πόλη, η οποία δημιουργεί τις συνθήκες για καλύτερη ποιότητα ζωής. Το μνημόνιο συνεργασίας, προβλέπει την παραχώρηση υποδομών, πληροφοριών, ηλεκτρονικών εφαρμογών, στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε να διευκολύνει το έργο της, σε τομείς δικών της αρμοδιοτήτων, με σημαντικές όμως επιπτώσεις για τη ζωή των κατοίκων της Αθήνας, και των επισκεπτών της. Για αρμοδιότητες, όπως ο έλεγχος της ηχορύπανσης για τα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα, ο έλεγχος των οίκων ανοχής, εφόσον περιέλθουν ολοκληρωτικά στο υπουργείο, ο δήμος θα βοηθήσει, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει τον τελευταίο καιρό με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».
Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας
1. Την παραχώρηση στην κυριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, υλικοτεχνικής υποδομής, προκειμένου να υποστηριχθεί η αστυνόμευση στις γειτονιές του δήμου της Αθήνας, (σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα επιστραφούν στο δήμο Αθηναίων, σε περίπτωση επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας)
2. Τη διαμόρφωση μιας εφαρμόσιμης και ολοκληρωμένης λύσης, για τους οίκους ανοχής στο δήμο της Αθήνας, η σύννομη λειτουργία των οποίων είναι σήμερα αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο δήμος της Αθήνας, προτίθεται να θέσει στη διάθεση της αστυνομίας την καταγραφή των συνεχών σφραγίσεων και επανασφραγίσεων, ώστε να μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τακτικούς ελέγχους, και να ασκεί τα απαραίτητα ένδικα μέσα, για την οριστική διακοπή λειτουργίας των παράνομων οίκων ανοχής.
Παράλληλα, τίθεται ως στόχο ο εκσυγχρονισμός του απαρχαιωμένου νομοθετικού πλαισίου, ώστε οι οίκοι ανοχής που θα λειτουργούν, να είναι νόμιμοι, και να τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής. Για το σκοπό αυτό ο δήμος της Αθήνας έχει καταθέσει πλήρες σχέδιο νόμου.
3. Υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον έλεγχο των Καταστημάτων για ηχορύπανση και παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας.
Ο δήμος της Αθήνας, μπορεί να χορηγεί στην ΕΛ.ΑΣ. καταστάσεις παραβάσεων, που είτε προέρχονται από προηγούμενους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας, είτε από καταγγελίες δημοτών της Αθήνας.
4. Υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ. για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος χωρίς άδεια.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν το ανορθολογικό πλαίσιο που αφορούσε τα θέατρα, μεγάλο μέρος των οποίων, εν τέλει, λειτουργούσε χωρίς άδεια.
5. Υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του πλανόδιου εμπορίου και παραεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα από μια συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του δήμου της Αθήνας, μπορεί να οργανωθεί η επί τόπου καταστροφή των εμπορευμάτων που θα κατάσχονται.
6. Συνεργασία του δήμου Αθηναίων, με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του μέτρου της Ελεγχόμενης Στάθμευσης.
Ειδικότερα τη νύχτα στο διάστημα μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής, με έντονο πρόβλημα παράνομης στάθμευσης στις θέσεις των μόνιμων κατοίκων. Ο δήμος της Αθήνας προτίθεται να παραχωρήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ηλεκτρονικές υποδομές (PDA, για χρήση και σε μεικτά κλιμάκια), τροχοσφικτήρες (δαγκάνες), αλλά και να αναπτύξει εφαρμογές (webservices) οι οποίες να αντλούν στοιχεία από το κεντρικό υπολογιστικό σύστημα του δήμου, σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να διευκολυνθεί σημαντικά το έργο της Αστυνομίας, σε όφελος των μόνιμων κατοίκων της Αθήνας.