Πολιτικη & Οικονομια

Ο Ηλίας Βλαχάκης στο ψηφοδέλτιο του Γ. Καμίνη

Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου στη «μάχη» της Αθήνας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι αρχιτέκτονας, πρώην ιστιοπλόος, γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά εσύ τον ξέρεις γιατί είναι ο άνθρωπος που έφερε τα Moleskine στην Ελλάδα.

Ο Ηλίας Βλαχάκης κατεβαίνει στη μάχη του Δήμου Αθηναίων, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο. Ήταν επί 20 χρόνια μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας με πολλές διεθνείς διακρίσεις. Ασχολείται χρόνια με το εμπόριο και όλοι γνωρίζουν το κατάστημα Majong και τις φίρμες Kiton, Yoop!, Rene Lezard, τα cult ημερολόγια Moleskine, και όλα τα άλλα είδη που έχει εισάγει στην ελληνική αγορά.

Ως Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών έχει ασχοληθεί ενεργά με το κέντρο της Αθήνας, την τουριστική προβολή και τα πολεοδομικά θέματα της πόλης. Ως αρχιτέκτονας και άνθρωπος της αγοράς έχει εργαστεί για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου καθώς πιστεύει ότι ο δημόσιος χώρος είναι η προέκταση του σπιτιού ή της επιχείρησής μας. Ότι από την εικόνα του χαρακτηριζόμαστε και από τη λειτουργικότητά του εξαρτάται η ποιότητα της ζωής μας.