Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχαράκη: Κανείς δεν θα ρίσκαρε την υγεία των παιδιών

«Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σοφία Ζαχαράκη
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε όσους αμφιβάλλουν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Κανείς δεν θα ρίσκαρε την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών απλά και μόνο για να γίνει ένα βήμα επανόδου. Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων είναι οι οδηγίες για τη σωστή διαρρύθμιση των τάξεων και τα διαλείμματα. Έχουν δοθεί οι οδηγίες για συχνό καθαρισμό σων σχολείων. Θα υπάρξει αύξηση του προσωπικού για αυτό», τόνισε η υφυπουργός.

Αναφερόμενη στις ευπαθείς ομάδες, η κα Ζαχαράκη πρόσθεσε πως «υπάρχει ειδική εγκύκλιος για το πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος μέλος ευπαθούς ομάδας και για το ποιοι καθηγητές και μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο».

Τέλος, η υφυπουργός σημείωσε ότι «από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει φαίνεται ότι κυλά ομαλά η επάνοδος των μαθητών και σε άλλες χώρες. Τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.