Πολιτικη & Οικονομια

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό: Όλοι εναντίον όλων

Ποτάμι κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ εναντίον Ψαριανού και ΠΑΣΟΚ για Παπανδρέου και Α. Κακλαμάνη

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλοι εναντίον όλων και το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά με αφορμή και αιτία τις επικείμενες εκλογές σε δύο ταμπλό: αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές.

Ποτάμι εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Με άρθρο του Δημήτρη Κυριακόπουλου, το Ποτάμι επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι «διαμαρτυρόμενοι» και «αγανακτισμένοι» πολίτες στις ομιλίες του Σταύρου Θεοδωράκη είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό «να εμποδίσουν τις άλλες ιδέες να εκφραστούν».

Συγκεκριμένα ο Κυριακόπουλος γράφει «Στην αρχή ήταν και λίγο διασκεδαστικό. Σε κάθε ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, εμφανιζόταν και ένας – δύο «αγανακτισμένοι» που φώναζαν για «συμφέροντα» και «προδότες». Μια φορά μάλιστα προσέθεσαν και ένα «πάμε να φύγουμε ρε» αλλά έφυγαν μόνοι τους με τον κόσμο να γελάει πίσω τους. Όλοι βέβαια είναι γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες, ο κόσμος ξέρει ποιοι ήταν οι «αγανακτισμένοι». Στην τελευταία ομιλία του Σταύρου στην Ηγουμενίτσα, ως διαμαρτυρόμενοι πολίτες εμφανίστηκαν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας μάλιστα υποψήφιος βουλευτής το 2012. Δεν είναι πια διασκεδαστικό.

Η Αριστερά δεν είχε ποτέ σχέση με «αντισυγκεντρώσεις», αντιθέτως έχει πληρώσει ακριβά τους «αγανακτισμένους πολίτες» που προσπαθούσαν να διαλύσουν τις εκδηλώσεις της. Φαίνεται όμως ότι η «κρίση», το άλλαξε κι αυτό. Δεν γίνεται όμως έτσι η πολιτική αντιπαράθεση. Αν κάποιος πήγαινε σε μια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούσε να διακόψει τον Αλέξη Τσίπρα και να πει τα δικά του, η περιφρούρηση θα τον έβγαζε έξω σηκωτό και μετά το κόμμα θα μιλούσε για «προβοκάτορες» και «ασφαλίτες». 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γυρνάει όλη την Ελλάδα και συζητάει με τους πολίτες της κάθε περιοχής για όλα αυτά που τους απασχολούν. Τα στελέχη των άλλων κομμάτων δεν μπορούν να χώνονται σε αυτές τις συζητήσεις παριστάνοντας μάλιστα τους «αγανακτισμένους πολίτες». Κάποτε η Αριστερά το ήξερε αυτό. Δεν φοβόταν τις άλλες φωνές, αντίθετα επεδίωκε την ελεύθερη έκφραση όλων γιατί δεν φοβόταν την αντιπαράθεση των ιδεών. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν τις άλλες ιδέες να εκφραστούν. Είναι μάταιο και λίγο θλιβερό».

ΔΗΜΑΡ εναντίον Ψαριανού

Το γραφείο τύπου της ΔΗΜΑΡ δημοσίευσε σχόλιο-απάντηση στις δηλώσεις του βουλευτή της Γρηγόρη Ψαριανού. Στο σχόλιο αναφέρει ότι «Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων.

Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος να «ξηλώνεται» χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών».

Να θυμίσουμε ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Φώτης Κουβέλης μετά την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, υιοθέτησε αλυσίδα λαθών που προκάλεσαν πλήγμα στην εικόνα του κόμματος. Έχουμε δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Υπάρχουν ευθύνες που από το 6% βρεθήκαμε στο δύο παρά τέταρτο» και «πρώτα βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και μετά συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική ομάδα. Να συζητήσουμε τι;».

ΠΑΣΟΚ εναντίον Γιώργου Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη

Μετά την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τον Γιώργο Παπανδρέου, στη Χαριλάου Τρικούπη κινούνται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κατά του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ ο Βενιζέλος ήταν έξω φρενών και με τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν να διαρρεύσει ότι «αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει την απομόνωση του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης και αιτία ανωμαλίας». Παράλληλα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Βενιζέλος μπήκε στο γραφείο του ΓΑΠ μετά την ψηφοφορία και του είπε «Ντροπή σου» ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διέγραψε Απόστολο Κακλαμάνη και ΓΑΠ αφού μετά και την διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από τη ΝΔ, η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη.

Επίσης σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, όταν ο Απόστολος Κακλαμάνης  καταψήφισε το δεύτερο άρθρο -λίγο πριν είχε δηλώσει παρών ο Νικήτας Κακλαμάνης- ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον πλησίασε  μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας και του είπε : «Είσαι το ίδιο πο...όγερος όπως ο συνονόματός σου».