Γεραπετρίτης: Η ταμειακή ρευστότητα θα υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ
Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή
Τα 15 δισ. ευρώ θα υπερβαίνει η ταμειακή ρευστότητα σε αγορά και τράπεζες σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Για την ταμειακή ρευστότητα στην αγορά και τις τράπεζες αλλά και για την πορεία της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε ραδιοφωνική εκπομπή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως «θα υπάρχει ταμειακή ρευστότητα στην αγορά από τις τράπεζες, που πιθανότατα θα ανέρχεται και πάνω από 15 δισ. ευρώ», ενώ ανακοίνωσε ότι στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί το πλήρες κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό. Ερωτηθείς δε, για τις κυβερνητικές προθέσεις για τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, παρέπεμψε στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο προς το τέλος Μαΐου.
Εισαγωγικά ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για το «πιο μεγάλο κεφάλαιο» της τρέχουσας περιόδου, που ήταν η συστράτευση του κόσμου, η πειθώ στα επιχειρήματα, προσθέτοντας ότι είναι τεράστιας σημασίας το να υπάρχει οργανωτική δομή. «Είχαμε φροντίσει εγκαίρως -και πολλές φορές είχαμε δεχθεί τη χλεύη από άλλους- να έχουμε δημιουργήσει πολύ ισχυρή κεντρική δομή συντονισμού και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, η οποία έχει εφαρμογή κατ' εξοχήν σε περιόδους κρίσης. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό να λαμβάνονται οι αποφάσεις από πάνω προς τα κάτω διότι απαιτούν συνέργειες όλων των υπουργών», εξήγησε εξειδικεύοντας εν προκειμένω, τις 45 ημέρες της υγειονομικής κρίσης έχει εκδοθεί τεράστιος αριθμός από υπουργικές αποφάσεις -300 κοινές υπουργικές αποφάσεις μόνο για τον κορονοϊό.
Στο σημείο αυτό, ο Γ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε το «αντιπαράδειγμα» του Βελγίου, το οποίο «κατ' αναλογίαν πληθυσμού βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις πανευρωπαϊκά». Είπε λοιπόν ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο, από όταν είχε εκλογές, δεν υπήρξε κυβέρνηση διότι εκεί επικρατεί απλή αναλογική -«να τα λέμε κι αυτά», ανέφερε επί λέξει- η οποία «οδήγησε σε ακυβερνησία το Βέλγιο». Τελικώς συγκροτήθηκε κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να διαχειριστεί την κρίση «πολύ καθυστερημένα» τόνισε, με την επιπλέον παρατήρηση ότι στο Βέλγιο δεν λαμβάνονται αποφάσεις κεντρικά, λόγω του ομοσπονδιακού συστήματος διακυβέρνησης.
Στη συνέχεια και στο ερώτημα γιατί δεν χαλαρώνουν τα μέτρα σε απομονωμένα μέρη, π.χ. νησιά, που δεν έχουν κρούσματα, αφού επεσήμανε ότι παραμένει «πολύ αυστηρή ματιά» σε περιοχές όπως η Καστοριά ή η Ξάνθη, είπε: «Σε περιοχές χωρίς κρούσματα θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη χαλάρωση, αλλά από Δευτέρα μπορεί να υπάρξει μια πρόσμειξη πληθυσμού κατ' αποτέλεσμα λόγω της μετακίνησης καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης». Ενώ χαρακτήρισε το παιδαγωγικό υπόδειγμα περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων σε ορισμένες περιοχές «πολύ αρνητικό».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τα χαμόγελα επέστρεψαν»
Ο χημικός μηχανικός που πέρασε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναλαμβάνει την ηγεσία της Κουμουνδούρου
Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου του κόμματος έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου
«Θα είμαι στρατιώτης της παράταξης - Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο βουλευτής Χανίων
Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των υπόλοιπων υποψηφίων
«Είναι ένα ηχηρό μήνυμα για φυγή προς τα εμπρός», είπε ο ευρωβουλευτής
Οι πρώτες δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ
Θρίλερ για το 50% από τον πρώτο γύρο
Η απόσταση από τον Παύλο Πολάκη
Η απάντηση από πηγές της Κουμουνδούρου
Οι δηλώσεις μετά το κλείσιμο της κάλπης
Πού εντοπίζεται η μεγαλύτερη συμμετοχή
«Επιτέλους μετά από μήνες θα αποκτήσουμε πλήρη ιεραρχία», δήλωσε ο πρώην υπουργός
Ανοιχτή η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή
Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα
Η ανάρτηση για την ψήφο του πρώην πρωθυπουργού
Με αφορμή την παράταση που δόθηκε στις κάλπες
Τουλάχιστον 60.000 έχουν ψηφίσει μέχρι τις 18:00 - Αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου
Η ανάρτησή της στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.