Πολιτικη & Οικονομια

Μία εκδήλωση που θα συζητηθεί...

ή που μάλλον ήδη συζητιέται πριν πραγματοποιηθεί

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα πρόσωπα που περιλαμβάνει η πρόσκληση ή ακόμα καλύτερα ο συνδυασμός τους, δε θα μπορούσε παρά να αποτελέσει θέμα συζήτησης πριν καν βρεθούν μαζί. Ο λόγος για την εκδήλωση που προγραμματίζει για τη Δευτέρα 31/3 ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Συστημικοί καλλιτέχνες- στρατευμένη τέχνη τότε και στην Ελλάδα του σήμερα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο συγγραφέας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δική μας Κατερίνα Παναγοπούλου, δημοσιογράφος της Athens Voice και του STAR.

Με το που στάλθηκε η πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να εμφανίζονται τίτλοι σε site και blog "Κιμούλης και Τατσόπουλος στο ΠΑΣΟΚ Τι συμβαίνει με τον συγγραφέα και τον βουλευτή;" Η απάντηση, ωστόσο, δε φαίνεται να κρύβει κάποια ίντριγκα και μάλλον βρίσκεται στη φιλική σχέση και την αμοιβαία εκτίμηση που συνδέει τους ομιλητές με τον τομεάρχη Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ που οργάνωσε την εκδήλωση.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με αφορμή την πολυβραβευμένη (μεταξύ άλλων με Oscar και βραβείο στο Φεστιβάλ των Κανών) ταινία "Mephisto" του Istvan Szabo. Η ταινία μας μεταφέρει στο Βερολίνο του ’30, όπου ο Χέντρικ Χέφγκεν κάνει καριέρα ως ηθοποιός θεάτρου. Ο επιφανειακός φιλελευθερισμός και οι σοσιαλιστικές του ιδέες γρήγορα δίνουν τη θέση τους στην ανάγκη για εξουσία. Για να καθιερωθεί στον χώρο του συνεργάζεται με τους ναζί, που θα του προσφέρουν τη δύναμη που ζητά με οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

Με αφορμή την ταινία και το -πιο επίκαιρο από ποτέ- θέμα της οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν για τον πολιτισμό, τους συστημικούς καλλιτέχνες και τη στρατευμένη τέχνη στην Ελλάδα του σήμερα και όπως αναμένεται θα πουν αλήθειες που θα συζητηθούν.


Info:

Δευτέρα 31 Μαρτίου, 20.00

Δημοτικός Κινηματογράφος Αλέκα 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13 Πλατεία Αλεξανδρή Ζωγράφου

Θα μιλήσουν:

Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός

Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας, βουλευτής

Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας, γραμματέας Πολιτισμού ΠΑΣΟΚ

Θα συντονίσει η Κατερίνα Παναγοπούλου, δημοσιογράφος