Πολιτικη & Οικονομια

Σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Με διαξιφισμούς και ενστάσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με σοβαρότατες ενστάσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν αναγνωρίζει τέτοιες διαδικασίες που είναι έκνομες. Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο τόνισε ότι πρόκειται για «εγκεφαλικά ανοσιουργήματα νεοφιλελεύθερων μυαλών, που μοιάζουν σαν κι αυτούς τους καλόγερους που νόμιζαν ότι μπορούσαν να κάνουν την δική τους μοναστική ζωή σε κοινωνική ζωή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς κατήγγειλε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα για περισσότερους ομιλητές και πιο άνετη συζήτηση.

Γενικό και αφηρημένο χαρακτηρίζει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής το περιεχόμενο της διάταξης για το κοινωνικό μέρισμα και αυτό επειδή « ζητήματα όπως οι κατηγορίες των δικαιούχων, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και το ακριβές ποσό του διανεμόμενου κοινωνικού μερίσματος ανά δικαιούχο, προβλέπεται ότι ρυθμίζονται με υπουργική απόφαση, αν και θα έπρεπε να προβλεφθεί η έκδοση προεδρικού διατάγματος».