Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Θα υπάρξει παραχώρηση χώρου και λιγότερα τέλη στην εστίαση

«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις 15 Μαΐου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερο χώρο αλλά και λιγότερα τέλη θα περιλαμβάνουν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την εστίαση σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

Για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης την επόμενη ημέρα μετά την καραντίνα μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τις 15 Μαΐου. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν. Ο Υπουργός Εσωτερικών και οι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη» και συμπλήρωσε:

«Στην αρχή ήταν η οικονομική ενίσχυση, μετά οι ελαφρύνσεις στο φορολογικό, αλλά και η ενίσχυση του μισθολογικού για να μην έχουμε έκρηξη της ανεργίας τους επόμενους μήνες»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το απέρριψε τονίζοντας ότι «πρώτον είμαστε εδώ για τα δύσκολα, δεύτερον δεν υπάρχουν εκλογές και τρίτον προσαρμοζόμαστε σε μία κρίση, αλλιώς πεθαίνουμε. Όχι μόνο δεν είναι παρελθόν το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», αναφερόμενος ειδικά στη μείωση των φόρων και στην προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστικό το επενδυτικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και διευκρίνισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας σε άλλη περιφέρεια.

Ως προς τον τουρισμό σημείωσε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, υπενθυμίζοντας πως στόχος είναι να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος τον Ιούλιο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.