Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα αν δεν υπάρχουν κρούσματα

Θα εισηγηθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορωνοϊού , αλλά και στον τομέα της οικονομίας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη μικρότερη, εντυπωσιακά μικρότερη, πτώση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει ότι οι Έλληνες την περίοδο της καραντίνας αισθάνθηκαν λιγότερο ανασφαλείς ως προς το οικονομικό τους μέλλον σε σχέση με τις άλλες χώρες. Το ότι το αισθάνθηκαν σημαίνει ότι θα μπορέσουν ομαλότερα να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα. Διότι το οικονομικό κλίμα επηρεάζει την καταναλωτική συμπεριφορά.

Δεν θ’ αφήσουμε τους επιχειρηματίες της εστίασης μόνους. Ήδη, προχθές, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε μία από τις πρώτες σκέψεις που είχε και το Υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή να δώσουμε επιπλέον τετραγωνικά από τους δημόσιους χώρους χωρίς επιπλέον χρέωση έτσι ώστε να μπορέσουν να απλώσουν περισσότερο τα τραπέζια τους και να έχουν τον ίδιο αριθμό τραπεζιών με μεγαλύτερες μεταξύ τους αποστάσεις.

Επίσης, η Κυβέρνηση εξετάζει και φορολογικού τύπου κίνητρα ειδικά για την εστίαση ακριβώς διότι αντιλαμβανόμαστε ότι η εστίαση, όπως και ο τουρισμός και οι χώροι ψυχαγωγίας θα δεχθούν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα έως ότου βρεθεί επιτέλους το εμβόλιο.

Πρόθεση και επιθυμία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης. Αυτό θα γίνει στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι ειδικοί, οι οποίοι έχουν και τον τελευταίο λόγο.

Στις μάσκες αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή, αυξάνονται και οι εισαγωγές, άρα, έχουμε επάρκεια, ανταγωνισμό και πτώση των τιμών. Εάν χρειαζόταν διατίμηση, εάν δηλαδή η τιμή της μάσκας εκτοξευόταν, δεν θα διστάζαμε, για ιδεολογικούς λόγους, να την επιβάλαμε. Φοβόμαστε, όμως, ότι η διατίμηση θα οδηγούσε σε πάγωμα των εισαγωγών, άρα έλλειψη».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ