Πολιτικη & Οικονομια

Κορωνοϊός: Επί τάπητος η αλλαγή στην ώρα προσέλευσης στη δουλειά

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ - Τι ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Εξετάζεται η αλλαγή ώρας στην προσέλευση των εργαζομένων το πρωί προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ.

Η αλλαγή στην ώρα προσέλευσης στη δουλειά το πρωί είναι ένα μέτρο που εξετάζεται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, εξετάζεται πολύ σοβαρά -από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- το ενδεχόμενο «να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης στην εργασία, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό σε ώρες αιχμής». Η πρόταση του υπουργείου είναι αν χρειαστεί να σπάσει η προσέλευση σε τρεις διακριτές φάσεις, αντί να έχουμε το μεγάλο κύμα από 07.30 έως 08.30.

Ο υπουργός, αφού υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να έχουμε την εντύπωση, πως, από τη μία ημέρα στην άλλη θα ξεχυθούν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι στους δρόμους», επεσήμανε πως «τα νέα μέτρα θα πρέπει να έχουν μία ισορροπία». Και διευκρίνισε: «Στο Μετρό, στο Τραμ και στα λεωφορεία δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε όχημα. Συζητείται, λοιπόν, αν θα πρέπει να υπάρξει ένας βασικός εξοπλισμός. Αυτόν τον εξοπλισμό τον έχουν ήδη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, στους οποίους θα πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ».

«Έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, εξετάζεται πολύ σοβαρά, και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, εάν θα πρέπει π.χ. όλοι όσοι θα επιβιβαστούν στα ΜΜΜ να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, δηλαδή μάσκες» ανέφερε ακόμη.

Και συμπλήρωσε: «Σε όσους θα χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, θα πρέπει να εμπεριέχεται και το στοιχείο της προσωπικής ευθύνης. Να σκέπτονται τον εαυτό τους, αλλά και τον συμπολίτη τους».

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, «στήνεται ένα πολύ συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη μέρα». Και εξήγησε: «Κερδίσαμε το πρώτο στοίχημα, να μην διαδοθεί ο ιός. Τώρα, λοιπόν, πρέπει σιγά-σιγά να μπούμε σε μια διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας και αυτό σημαίνει ότι κάποιος κόσμος, και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, θα πρέπει να αρχίσει να δραστηριοποιείται για να ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ