Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Το ελληνάκι

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mobileemoj_-_copy_1_-_copy.jpg

Το Post της Ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr.

«Γιατί έχω φορτώσει τόσο άσχημα με τον Trump; Δεν παρακολουθώ την παπαρολογία του εδώ και 4 χρόνια; Δεν θυμάμαι τί ξεστόμιζε στην τελετή ορκομωσίας του; Ναι, ναι, φυσικά. Αυτή τη φορά όμως είναι αλλιώς τα πράγματα. Αυτή τη φορά έχουμε κάποιες χιλιάδες ανθρώπων να πεθαίνουν στη χώρα του καθημερινά, έχουμε μία πανδημία και μία επερχόμενη βαθιά οικονομική ύφεση σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε κυβερνήσεις σε αναπτυγμένες, αλλά και αναπτυσσόμενες χώρες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτόγνωρη απειλή στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον κρεμασμένες από τα χείλη εκατοντάδων επιστημονικών ομάδων και προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστούν τα ισοζύγια θανάτων και οικονομικών επιπτώσεων. Έχουμε τον ορισμό του ασύμμετρου πολέμου.

Και ποια είναι η στάση του Προέδρου των ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα, όταν δηλαδή η πανδημία του χάλασε τελικά τα σχέδια να είναι όλα ανοιχτά το Πάσχα; Αφού δηλαδή έγραφε επί 2 μήνες στα παλιά του τα παπούτσια όχι μόνο επιστημονικές γνωματεύσεις, αλλά και δυνατές «καμπάνες» από την Ευρώπη; Σύγχιση, ανικανότητα, βαρύγδουπες δηλώσεις άνευ περιεχομένου, επικίνδυνες συμβουλές υγείας εκτός του πεδίου ευθύνης του, φανερές αμφισβητήσεις της επιστήμης και φυσικά το αγαπημένο όλων των λαϊκιστών: η μετάθεση των ευθυνών. Που με τη σειρά της, εν μέσω πανδημίας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη σύγχιση, φόβο και ανασφάλεια. Ο ορισμός του αποτυχημένου και ταυτόχρονα επικίνδυνου ηγέτη.

Έκρυψε η Κίνα στοιχεία; Ναι, πολύ πιθανόν όπως φαίνεται. Υποβάθμισε ο ΠΟΥ την επερχόμενη πανδημία τον προηγούμενο Δεκέμβριο; Ναι, πιθανόν, επίσης. Το περιθώριο σφάλματος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιστημονικής έρευνας. Δεν είμαι ούτε μέσα στον ΠΟΥ, ούτε στην κυβέρνηση της Κίνας για να έχω σαφείς απαντήσεις. Έστω λοιπόν ότι έγιναν όλα αυτά, το καθημερινό ξεσπάθωμα του Τραμπ απέναντι στην Κίνα και στον ΠΟΥ, σε τί οφελεί την παρούσα στιγμή; Πώς επωφελείται η αμερικάνικη κοινωνία και το σύστημα υγείας της, βλέποντας την ηγεσία της να ασχολείται αποκλειστικά με την επίρριψη ευθυνών και τις προεκλογικές συνωμοσίες του Τραμπ, αντί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του ιού;

Κάθε νοήμων άνθρωπος είναι τρομαγμένος με την πανδημία. Για τα θύματα, την μεταδοτικότητα, την αδυναμία ουσιαστικής άμυνας, τον διαρκή κίνδυνο ραγδαίας επιδείνωσης και επανεμφάνισης και φυσικά για την επερχόμενη οικονομική ύφεση. Ας μας κάνει τη χάρη ο πρόεδρος τον ΗΠΑ να βγει από την κούνια και να ‘make America great again” ρίχνοντάς την στην πραγματική μάχη».

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.