- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μπίστης: «Το Ποτάμι δεν είναι καινοτομία»
Ανήκει στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς
«Αυτό που εμφανίζεται ως απόλυτη καινοτομία δεν είναι καινοτομία», δήλωσε ο Νίκος Μπίστης στην πολιτική κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είχε προσεγγίσει τον δημοσιογράφο προκειμένου να συμμετάσχει στο εγχείρημα της «Ελιάς». Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Μπίστης δεν άσκησε ευθέως κριτική στο «Ποτάμι», ωστόσο, σχολιάζοντας τις επαφές που είχαν γίνει το καλοκαίρι με τον Στ. Θεοδωράκη σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «ο λόγος του ήταν σ’ αυτό που λέμε ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο – μη βλέπετε τώρα που παίρνουν αποστάσεις, ο ίδιος τότε ως πρόσωπο, όπως τον διαβάζαμε ή ήμασταν φίλοι, ήταν έτσι».
Αναφερόμενος στους λόγους που δεν προχώρησε η συμμετοχή του δημοσιογράφου στην «Ελιά», ο κ. Μπίστης εξήγησε ότι ήταν γιατί «θέλαμε νέα πρόσωπα, κόμματα, κινήσεις και το βάρος σε νέους ανθρώπους που δεν είχαν ασχοληθεί με την πολιτική και αυτό βλέπετε τώρα με την «Ελιά», αλλά όχι ένα αντι-κομματικό κόμμα. Ο Σταύρος ήταν στη λογική που διαμορφώνει τώρα και μας είπε από την πρώτη στιγμή ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι που θα συμπεριλάβει π.χ. τις παραδοσιακές δυνάμεις, αλλά κάτι τελείως καινούργιο. Και φιλικά χωρίσαμε».
Ο κ. Μπίστης ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να κρίνει το νέο εγχείρημα, το «Ποτάμι», έκρινε ότι τον κ. Θεοδωράκη θα τον ενέτασσε στο χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Ωστόσο, είπε «τώρα, καταλαβαίνω ότι έχοντας διαμορφώσει το δικό του κόμμα, ένα κόμμα με έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά, γλιστράει λιγάκι προς αυτό που δεν είναι και καινούργιο, αλλά φορεμένο. Αυτό που εμφανίζεται ως απόλυτη καινοτομία, δεν είναι καινοτομία. Δείτε πόσα κόμματα έπαιξαν και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με το ‘δεν υπάρχει δεξιά ούτε αριστερά’, ‘δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο’».