Πολιτικη & Οικονομια

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Αναμένεται να υπάρξει συμφωνία μέχρι το βράδυ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα με σκοπό να υπάρξει συμφωνία για τα ζητήματα που εκκρεμούν έως το βράδυ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συνομιλήσουν, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον κ. Χατζηδάκη, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσαν πως οι ελεγκτές επιμένουν στην εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ (για γάλα, βιβλία, ΜΣΦ κλπ) κατά 100% και η ελληνική πλευρά κατέστησε εκ νέου σαφές ότι επιθυμεί να εφαρμόσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα.

Ανοικτή παραμένει και η συζήτηση για τα εργασιακά και ειδικότερα για τα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, των ασφαλιστικών εισφορών και των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετιών).

Κοινός τόπος δε φαίνεται να υπάρχει σε ,τι αφορά στη δημόσια διοίκηση, καθώς οι ελεγκτές εμμένουν στον καθορισμό συγκεκριμένου αριθμού απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων για το 2015, κάτι που απορρίπτει η ελληνική πλευρά.