Πολιτικη & Οικονομια

Μαραθώνιες διαβουλεύσεις με την τρόικα

«Έκλεισε» το θέμα των τραπεζών, παραμένουν ανοιχτά θέματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63280-127281.jpg

Τις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση, με στόχο το βράδυ της Κυριακής ή τη Δευτέρα να κλείσουν όλα τα θέματα και να γίνει εφικτή η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού παράγοντα, στις μαραθώνιες διαβουλεύσεις της Παρασκευής έκλεισε το θέμα των τραπεζών και εννέα ημέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί άμεσα, η Eurobank θα μπορέσει να προχωρήσει σε γενική συνέλευση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την ιδιωτικοποίησή της. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το Δημόσιο θέλει να κρατήσει ένα μικρό ποσοστό της τράπεζας, το μεγαλύτερο όμως θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα.

Τα ανοιχτά θέματα

Πολλά είναι, πάντως, τα ανοιχτά θέματα που παραμένουν υπό διαπραγμάτευση και, όπως ανακοινώθηκε, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο Δημόσιο, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για τις ομαδικές απολύσεις, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση των τριετιών κ.λπ., με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ (γάλα, φάρμακα κ.λπ.), αλλά και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει άμεσα η διαπραγμάτευση, να εκταμιευθεί η επόμενη δόση και στη συνέχεια να υπάρξει επιβεβαίωση από τη Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε εντός του Μαΐου να αρχίσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.