Πολιτικη & Οικονομια

Τι θα γίνει με το Δώρο Πάσχα: Όλα τα σενάρια που εξετάζονται

Πότε φαίνεται πως θα γίνει η καταβολή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα
Χρήματα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όλα τα σενάρια που εξετάζονται με τον χρόνο καταβολής του Δώρου Πάσχα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να διαβεβαίωσε κατά το χθεσινοβραδινό του διάγγελμα ότι «το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται», ωστόσο εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής του.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να υπάρχει εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών, να παραταθεί ο χρόνος της καταβολής του, ώστε να «πέσει» στην πραγματική οικονομία, όταν ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η εισήγηση έχει γίνει δεκτή.

Οι οριστικές αποφάσεις για το χρόνο καταβολής του δώρου θα ληφθούν άμεσα και αφού σταθμιστούν όλα τα δεδομένα, οι πληροφορίες ωστόσο το θέλουν να καταβάλλεται στις αρχές Ιουνίου.

Η μετάθεση της καταβολής του δώρου του Πάσχα φαίνεται πως θα είναι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οριζόντια και θα αφορά τόσο τους εργαζόμενους των οποίων η εργασία έχει ανασταλεί με κυβερνητική εντολή, για λόγους δημόσιας υγείας, όσο και για αυτούς που συνεχίζουν να εργάζονται.

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει τη δεύτερη κατηγορία εργαζομένων να λαμβάνουν το δώρο του Πάσχα έως τις 15 Απριλίου, κάτι που θα παραμείνει στην ευχέρεια των εργοδοτών. Εφόσον δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα, να καταβληθεί κατ’επιλογήν τους.

Το νέο πακέτο μέτρων, που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, θα εξειδικευτεί σήμερα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στις 10:30 οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, στις 10:30.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.