Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Μητσοτάκης: «Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε…»

«Το κράτος έγινε μικρότερο αλλά όχι καλύτερο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63047-126743.jpg

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο νόμου που προβλέπει κατάργηση/ συγχώνευση φορέων του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παρανομία - και δεν το κάνουμε αυτό γιατί μας το επέβαλε η τρόικα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμη για κατάργηση φορέων» αλλά πρόσθεσε «υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης δαπανών από συρρίκνωση φορέων» και ανέφερε ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν πάνω από 200.000, το κόστος μισθοδοσίας από 24 δισ. μειώθηκε σε 15,7 δισ. για το 2013 και το κράτος σίγουρα έγινε μικρότερο, αλλά δεν έγινε καλύτερο».

Ο Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι υπάλληλος της τρόικας και ότι «δεν υπάρχει μεταρρύθμιση που λέει παίρνουμε ένα δρεπάνι και κόβουμε και στέλνουμε στο δρόμο» ενώ πρόσθεσε πως ο υπουργός δεν μεταρρυθμίζει αλλά διαλύει το κράτος.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.