Πολιτικη & Οικονομια

To Post της ημέρας: Απόστολος Δοξιάδης

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Post της ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr.

«ΠΩΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Kάποιες αθώες ψυχές πληροφορούνται ξαφνικά, σοκαρισμένες, ότι κατηγορούμε την Τουρκική κυβέρνηση για μαύρη προπαγάνδα, που έχει διεισδύσει παντού στη Δύση--ναι και στην Ελλάδα. Όταν δεν είναι κακόπιστοι, είναι απλώς αδαείς και ανιστόρητοι. Οι άνθρωποι είναι δεξιοτέχνες του είδους, ήδη από τους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η επιχείρηση γίνεται επιστημονικά. Και το κράτος του Ερντογάν αφιερώνει σε αυτήν χρόνο, χρήμα και τεράστια εμπειρία. Μέγαλο μέρος της αμερικάνικης και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, αλλά και πολλών πολιτικών στη Δύση, το παίζουν στα δάκτυλα. Αυτό γίνεται κυρίως, αλλά όχι μόνο, μέσω των ΜΜΕ, άλλων με εξαγορασμένους δημοσιογράφους, άλλων με έμμεσα χρηματιζόμενους, άλλο με αφελών, των οποίων ξέρουν να πατάνε τα κουμπάκια.

Να θυμίσω, ενδεικτικά, το σκάνδαλο του Michael Flynn που έφυγε κακήν κακώς από τον Λευκό Οίκο όταν αποδείχθηκαν οι διασυνδέσεις, του ίδιου και των συμβούλων του, με την Τουρκία. Και εδώ μια πρώτη ακτινογραφία για την οργάνωση της επιχείρησης στην Αμερική.

Αχ, πως θα θελα να βρεθεί ο/η δημοσιογράφος που θα έγραφε το ίδιο για την Ελλάδα. Εθνική ευεργεσία θα έκανε».