Πολιτικη & Οικονομια

Αλ. Τσίπρας: Τέλος στη λιτότητα

Η ομιλία του από τη Λιουμπλιάνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62242-125032.jpg

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των προσεχών ευρωεκλογών, αλλά και ότι η νίκη του αυτή θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα οδηγήσει στον τερματισμό της λιτότητας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του «εντολή ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε αναφορές και στην κρίση στην Ουκρανία, κατηγορώντας τα ευρωπαϊκά κράτη ότι στήριξαν αντιδημοκρατικές και νεοναζιστικές δυνάμεις να ανέλθουν στην εξουσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα άλλα, είπε ότι υποστηρίζει την άμεση ακύρωση των μνημονίων και τη συντονισμένη αναθέρμανση όλων των ευρωπαϊκών οικονομιών, ότι επιθυμεί μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα φορολογεί τις εξωχώριες οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και τάχθηκε υπέρ μιας συλλογικής, αξιόπιστης και οριστικής λύσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, μέσω μιας Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος, βασισμένης στη Διάσκεψη του Λονδίνου του 1953 για το γερμανικό χρέος.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.