- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Ο Σταυρός Θεοδωράκης, η Ελιά και εγώ»: ο τίτλος της ανάρτησης του Νίκου Μπίστη με την οποία απαντά στα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, τα οποία έγραψαν πως ο ίδιος είχε προτείνει στον Σταύρο Θεοδωράκη να ηγηθεί της «Ελιάς».
Ο κ. Μπίστης γράφει: «Το καλοκαίρι του 2013 με μια ομάδα φίλων προετοιμάζαμε αυτό που ξεκίνησε το φθινόπωρο και ολοκληρώνεται την άλλη βδομάδα με την Συνδιάσκεψη της Ελιάς. Σε αυτό το πλαίσιο κάναμε διερευνητικές επαφές –για να συμμετάσχουν με ηγετικό ρόλο– με φίλους όπως ο Σταύρος, ο Τάσος Γιαννίτσης και άλλοι. Με τον Σταύρο μάς συνδέει μακρόχρονη φιλία, αμοιβαία εκτίμηση και… το Protagon. Συναντηθήκαμε στο Αλάτσι με άλλους 6 κοινούς μας φίλους που είχαν συμμετοχή στις διαδικασίες. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Δεν καταλήξαμε, αλλά ήταν προφανές ότι υπήρχε διάσταση απόψεων. Ο Σταύρος ζήτησε μια μέρα για να καταλήξει. Από τη δική μου πλευρά του εξέθεσα το σχέδιο που σε γενικές γραμμές υλοποιείται σήμερα και δεν νομίζω ότι έχει νόημα να το εκθέσω. Ο Σταύρος εξέθεσε το σχέδιο που από χθες υλοποιεί.
Τα βασικά σημεία ήσαν τα εξής: Καμία σχέση με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό. Κατευθείαν επαφή με τους πολίτες μέσω των social media. Διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις απόψεις του Μπέπε Γκρίλο, που ήταν της μόδας εκείνες τις μέρες, τόνισε ότι η εκλογική πρακτική του αποτελεί παραταύτα παράδειγμα προς μίμηση. Μας είπε ότι το όποιο εγχείρημα πρέπει να εμφανιστεί λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, ώστε να μη φθαρεί παίρνοντας θέση σε ζητήματα ακανθώδη, εν μέσω της κρίσης. Του αντέτεινα τα γνωστά: Ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση στην πολιτική, ότι η μιντιακή δημοκρατία είναι προβληματική, ότι το πράγματι νέο είναι συνδυασμός του νέου σε ιδέες και πρόσωπα και του παλιού που δοκιμάστηκε και άντεξε.
Την άλλη μέρα έφυγα για διακοπές. Θυμάμαι ότι μπαίναμε στο λιμάνι της Σύμης, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Συνεπέστατος ο Σταύρος, αφού μου είπε πόσο τον τιμά η πρόταση, πρόσθεσε ότι δε θα αναμειχθεί, θα παρακολουθήσει και θα στηρίξει από κάποια απόσταση το όποιο ενωτικό εγχείρημα, στο βαθμό που θα συμφωνεί μαζί του. Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Όμως στη Δημοκρατία όλα τα λουλούδια πρέπει να μπορούν να ανθίσουν, αν έχουν κάτι να πουν. Με τη σειρά μου και εγώ θα παρακολουθήσω το εγχείρημα του Σταύρου, αλλά είναι αυτονόητο ότι θα εργαστώ για την επιτυχία της Ελιάς».