Πολιτικη & Οικονομια

Τραμπ για Κυριάκο Μητσοτάκη: Εξαιρετικός ηγέτης

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «πυλώνα σταθερότητας» την Ελλάδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη» τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πιστώνεται την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επέδωσε την Πέμπτη τα διαπιστευτήριά της στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο. Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στην επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Τέλος, ο κ. Τραμπ εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».