Πολιτικη & Οικονομια

Κουβέλης: «Πυλώνας υπευθυνότητας» η ΔΗΜΑΡ

Αλλά και έτοιμη για συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι επιτυχία για το κόμμα του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι «η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα λειτουργήσει ως πυλώνας υπευθυνότητας, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της δικομματικής και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Κουβέλης τόνισε εκ νέου ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής» και χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ ως «υπεύθυνη δύναμη που δεν επενδύει στην πολιτική των αδιεξόδων».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει το κόμμα αν βρεθεί η χώρα μπροστά σε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και υπάρξει ο κίνδυνος και νέας προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι «οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα πλαστά διχαστικά διλήμματα και τάσσονται με συντριπτικά ποσοστά υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Κανείς, επομένως, δεν μπορεί -και δεν πρέπει-να αποκλείσει μία κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης, εάν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας». Και εξήγησε: «αναφέρομαι σε μία διακομματική κυβέρνηση συνεννόησης προγραμματικού χαρακτήρα, η οποία είναι αδύνατο να προωθηθεί χωρίς την εξισορροπητική παρουσία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου».