Πολιτικη & Οικονομια

Μάθε πόσο, πότε και γιατί πληρώνεις στην εφορία

Η νέα υπηρεσία στο Taxisnet

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61596-123388.jpg

Μια νέα υπηρεσία εγκαινιάστηκε στο Taxisnet, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς πρόσβασης έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το τι έχουν πληρώσει στην εφορία, για ποιο λόγο και πότε, όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και στην υποκατηγορία «στοιχεία πληρωμών», οι φορολογούμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία των καταβολών που έχουν κάνει σε τράπεζες, για την πληρωμή φορολογικών οφειλών τους, πριν ακόμη αυτές φθάσουν στην τελική εκκαθάριση, και στην αντίστοιχη μείωση των στοιχείων οφειλών τους στο Taxisnet.

Όπως αναφέρουν ενδεικτικά οι οδηγίες της εφαρμογής, «Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με τα εμφανιζόμενα κριτήρια.

Περιλαμβάνονται πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση ταυτότητας:

-Βεβαιωμένης Οφειλής (Τ.Ο.)

-Βεβαιωμένης Οφειλής Δηλώσεων TAXISNET (Τ.Ο.Τ.)

-Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)

-Οφειλής Κατασχετηρίου Εις Χείρας Τρίτων (Τ.Ο.Κ.)

-Παρακράτησης Ποσού σε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Τ.Ο.Π.)

-Παρακράτησης Ποσού σε Βεβαίωση Οφειλής (Τ.Β.Ο.)

Δεν περιλαμβάνονται πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Δηλώσεων ΤΑΧΙSNET η οποία είχε εκδοθεί πριν την 01/01/2014. Πληρωμές σε στάδιο επεξεργασίας δεν έχουν ενημερώσει/μειώσει τις οφειλές σας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.