- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ενδοιασμοί από Βελόπουλο για τη Σακελλαροπούλου
«Οι δικαστές είναι δικαστές. Δεν μπορεί να γίνονται υπουργοί ούτε Πρόεδροι της Δημοκρατίας»
Ενδοιασμούς για την υποψηφιότητα της κ. Σακελαροπούλου εκφράζει ο Κυριάκος Βελόπουλος. Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Ενδοιασμούς σχετικά με την πρόταση της υποψηφιότητας της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣΗ, Κυριάκος Βελόπουλος. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι εκφράζει προσωπική άποψη και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που συνεδριάζει απόψε στις 18:00.
«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θέλει έναν Πρόεδρο της Δημορατίας, ο οποίος θα μπορεί διεθνώς να ακούγεται. Η κ. Σακελαροπούλου είναι πολύ καλή είναι αξιοσέβαστη, αλλά δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Θεωρώ ότι η ΝΔ έκανε μια αριστεροφοβική επιλογή. Ήθελε να κάνει μια κεντροαριστερή επιλογή για να στριμώξει, θεωρητικά, τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή δεν έχει αρμοδιότητες, τουλάχιστον να ακούγεται», ανέφερε.
Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι στην πορεία τής κ. Σακελαροπούλου υπάρχουν «γκρίζα» σημεία, όπως, «η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι συναίνεσε στο κόψιμο των συντάξεων και των μισθών, στην απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, στον νόμο Ραγκούση, στις Σκουριές, που έχουν γίνει κρανίου τόπος».
«Τη στιγμή, μάλιστα, που το Άγιον Όρος διεκδικείται από πολλούς και εκτιμώ ότι την επόμενη δεκαετία θα είναι θέατρο συγκρούσεων πολλών χωρών, θα είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που ο ανώτατος άρχων δεν θα μπορεί να την επισκεφθεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Τέλος, ο κ. Βελόπουλος επισήμανε ότι η επιλογή ανωτάτου δικαστικού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσκρούει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών: «Οι δικαστές είναι δικαστές. Δεν μπορεί να γίνονται υπουργοί ούτε Πρόεδροι της Δημοκρατίας», υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.