- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μπακογιάννη: Δικό μας θέμα η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων
Κανείς άλλος δεν θα πολεμήσει για μας
«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα» τονίζει σε συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα. Η λογική ότι κάποιος άλλος θα έρθει και θα πολεμήσει για μας δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον δική μου λογική, και είναι κάτι το οποίο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real news η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζει ότι «το ενδεχόμενο κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αυτή την στιγμή, αγγίζει τα συμφέροντα πολλών χωρών, οι οποίες θα επιθυμούσαν και θα επιδιώξουν την αποκλιμάκωση».
Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις των Αμερικανών για το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας -Λιβύης είναι ξεκάθαρες και σημειώνει ότι παρά το ότι η επίσκεψη συνέπεσε με την κρίση στις Ιρανοαμερικανικές σχέσεις, η αμερικανική πλευρά σε όλα τα επίπεδα τόνισε την σημασία την οποία έχει η Ελλάδα, ως πόλος σταθερότητας και στρατηγικός εταίρος.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι «για να προσφύγουμε στην Χάγη, θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την Τουρκία ώστε να υπάρξει συνυποσχετικό που θα καθορίζει συγκεκριμένα τα ζητήματα που θέτουμε προς επίλυση» και εξηγεί ότι η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης είναι πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώην υπουργός εκτιμά ότι «χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να μπορεί να εκλεγεί με την μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συμβολίσει στην πράξη την ενότητα του έθνους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα Γεωργιάδη από το Μετρό Συντάγματος
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών θέτει μάλιστα ερωτήματα προς την αρχή
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Μελέτη δείχνει υψηλή διείσδυση του ασιατικού ηλεκτρονικού εμπορίου - Βασικό κίνητρο η χαμηλή τιμή
Νέα εποχή ενεργειακής αυτονομίας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης
Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις
Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Άγνωστο Στρατιώτη και τα 5 του παιδιά
Οι ψηφιακοί έλεγχοι αποκάλυψαν αδήλωτους τζίρους - Ιστορική μείωση φοροδιαφυγής και «κενού ΦΠΑ»
Η αγορά λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για τη δεύτερη «ανοιχτή» Κυριακή των γιορτών
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.