- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων
Φιλοξενεί γύρω στα 50.000 βιβλία
Επίσκεψη στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Επίσκεψη στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων πραγματοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Κατά την επίσκεψή της, συναντήθηκε με τον Λεωνίδα Κουρσούμη, επικεφαλής του παλαιοβιβλιοπωλείου, ο οποίος της εξήγησε πως η αστεγία, στην οποία βρέθηκε απρόσμενα, αποτέλεσε κίνητρο για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος σήμερα φιλοξενεί γύρω στα 50.000 βιβλία.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει βρει μεγάλη αποδοχή από το κοινό, καθώς πλήθος κόσμου επισκέπτεται το χώρο καθημερινά, για να αγοράσει βιβλία. Η προσπάθεια αυτή του κ. Κουρσούμη, όπως ενημέρωσε την κ. Μιχαηλίδου, πρόκειται να λάβει μία πιο οργανωμένη μορφή. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του μήνα, συστήνεται από τον ίδιο και τα άλλα δύο μέλη της ομάδας κοινωνική επιχείρηση, με στόχο τη στήριξη άστεγων συμπολιτών μας.
Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, η προσπάθεια αυτή της ομάδας των αστέγων εκφράζει το πνεύμα του υπουργείου αναφορικά με την ένταξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού στην αγορά εργασίας, καθώς η κοινωνική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται στην καταβολή επιδομάτων, αλλά να προωθεί την ενεργό συμμετοχή όλων στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
Αναφορικά με τους στόχους του υπουργείου στο τομέα της στήριξης των αστέγων, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Με στόχο τη στήριξη των άστεγων συμπολιτών μας, το υπουργείο κινείται σε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η πραγματοποίηση ενιαίας καταγραφής των αστέγων που διαβιούν στο δρόμο, αλλά και σε δομές φιλοξενίας στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο δεύτερος είναι η διασύνδεση μεταξύ των φορέων που ασχολούνται με την αστεγία δρόμου, έτσι ώστε, μέσω μίας ψηφιακής πλατφόρμας, να διευκολύνονται οι παραπομπές των αστέγων σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού δράσεων καταπολέμησης της αστεγίας είναι η προτεραιοποίηση των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».