Πολιτικη & Οικονομια

Πολεμική ατμόσφαιρα στο Πολεμικό Μουσείο

Τσίπρας, Δασκαλόπουλος και φωνασκών πολίτης

Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο άγνωστος πολίτης που οργίστηκε εντονότατα, έριξε μερικά «γαλλικά» και στη συνέχεια αποχώρησε, έκλεψε με αρνητικό τρόπο την παράσταση στη χτεσινοβραδυνή συζήτηση που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Λεπτομερέστερα, οι δυο άντρες συζητούσαν σε εκδήλωση του TVXS με θέμα «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», όταν ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε στον Κορνήλιο Καστοριάδη. Εκείνη τη στιγμή, άγνωστος ακροατής επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο του ΣΕΒ, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Εσείς μην πιάνετε στο στόμα σας τον Καστοριάδη». Και στον κ. Τσίπρα: «Κι εσύ δεν θα ΄πρεπε να είσαι αυτή τη στιγμή εδώ. Πως θα κυβερνήσεις; Με τη Δεξιά;».

Η ένταση προκάλεσε διακοπή της συζήτησης και πρόσκαιρη αμηχανία, αλλά ο οργισμένος άντρας αποχώρησε και η εκδήλωση συνεχίστηκε.

Τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων του κ. Τσίπρα:

• Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας

• Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου θα αποδειχθούν το κύκνειο άσμα όχι μόνο αυτής της συγκυβέρνησης, αλλά μιας ολόκληρης εποχής

• Είναι επιλογή επιβίωσης για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας να συνομιλήσει και με αυτούς που υποστήριζαν από την αφετηρία της κρίσης ότι η νεοφιλελεύθερη λιτότητα και η απορρύθμιση δεν είναι η λύση

• Το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στο τρίπτυχο σταθεροποίηση της οικονομίας, αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης.

Τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων του κ. Δασκαλόπουλου:

• Κανένας μηχανισμός λήψης αποφάσεων δεν έχει το χάρισμα του αλάθητου, οι δογματικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος σαρώθηκαν από το τσουνάμι της παγκόσμιας κρίσης.

• Η Ελλάδα έχει κάνει λάθη. Σημασία έχει να μην τα επαναλάβουμε.

• Θα ξαναβρούμε το δρόμο προς το μέλλον μας, αν βρούμε μία λειτουργική ισορροπία ανάμεσα στον απαραίτητο πολιτικό ριζοσπαστισμό και τον αναγκαστικό οικονομικό πραγματισμό.

Μ.Φ.