Πολιτικη & Οικονομια

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ως πρόσχημα

Σπύρος Δανέλλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές, από μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα, παρά το ότι αυτό αποτελεί βασικό ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι ντροπή για τη χώρα.

Αν υπήρχε πολιτική βούληση, η απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Ραγκούση, ξεπερνιόταν με νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα αρκετό χρόνο πριν. Να υπενθυμίσω, άλλωστε ότι οι Έλληνες μετανάστες σ' Ανατολή και Δύση δεκαετίες τώρα εξέλεγαν και εκλέγονταν σε θέσεις ευθύνης, όπου ζούσαν.

Είναι γελασμένη η Νέα Δημοκρατία αν νομίζει ότι με τέτοια τεχνάσματα θα αλιεύσει ακροδεξιές ψήφους, απλώς ενισχύει το απεχθές «οπλοστάσιο» της Χρυσής Αυγής. Όσο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ, είμαι από εκείνους που πιστεύουν ακράδαντα πως είχε εθνική υποχρέωση να διασφαλίσει κυβερνησιμότητα στη χώρα. Πάει όμως πολύ να ανέχεται την ατζέντα του πιο σκοτεινού κέντρου της Ν.Δ., εκείνο του δικτύου 21. Έμεινα εμβρόντητος ακούγοντας την ανακοίνωση με την οποία με τέτοια σπουδή, θεώρησε υποχρέωσή του να αντικρούσει τον Γιώργο Παπανδρέου που με την αυτονόητη παρέμβαση του έσωζε την τιμή του χώρου. Ευτυχώς επίσης, που η νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ αντέδρασε άμεσα λέγοντας τα αυτονόητα.

Για λόγους αρχής, ουσίας και συμβολισμού, ειδικά σήμερα που τα φίδια της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού έχουν προ πολλού βγει από τα αυγά τους, επιχειρώντας να διαλύσουν την κοινωνία, η Κυβέρνηση οφείλει να βρει τον συνταγματικά αποδεκτό τρόπο να λύσει το νομικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Πέραν των άλλων, θα αποφύγουμε το να φανούμε και σε αυτό ως μη «κανονική ευρωπαϊκή χώρα».