Πολιτικη & Οικονομια

Η «Δράση» προτείνει Αντιγόνη Λυμπεράκη για τις ευρωεκλογές

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρύτερο ψηφοδέλτιο με επίκεντρο τη Δράση υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος των Φιλελευθέρων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γκι Φερχόφστατ, ενώ ο πρόεδρος της Δράσης Θ. Σκυλακάκης πρότεινε για το ευρωψηφοδέλτιο στη χώρα μας την Αντιγόνη Λυμπεράκη.

«Στηρίζουμε ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο με επίκεντρο τη Δράση για τις Ευρωεκλογές» είπε ο Γκι Φερχόφστατ σήμερα σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Oι φιλελεύθεροι είμαστε η εναλλακτική στους ευρωσκεπτικιστές. Έχουμε κριτική προσέγγιση απέναντι στη σημερινή Ευρώπη, αλλά εμείς δεν θεωρούμε ότι εάν γυρίσουμε στα εθνικά σύνορα θα εξαφανιστούν όλα τα προβλήματα, όπως η ανεργία και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Το αντίθετο θα συμβεί. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι η Ευρώπη ναι μεν δεν λειτουργεί, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη και διαφορετική Ευρώπη». Πρόσθεσε επίσης ότι «το πρόγραμμα της Ελλάδας χρειάζεται δραστική αλλαγή. Απαιτούνται ταχύτερες μεταρρυθμίσεις, να υποστηριχθεί περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας και να μειωθεί η φορολογία».

«Δεν θα είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Θ. Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι «από την πλευρά της Δράσης θα προτείνω στα αρμόδια όργανα να είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη πρώτη από τα στελέχη της Δράσης σε όποιο ψηφοδέλτιο, είτε της Δράσης είτε μίας ευρύτερης συμμαχίας, την οποία και επιδιώκουμε».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η απάντησή του για το θέμα των συμμαχιών. «Θέλουμε συμμαχίες» είπε και πρόσθεσε: «Στο Προοδευτικό Φόρουμ που συνδιοργανώσαμε είπα πως χρειάζεται μία “πορφυρή” συμμαχία που να συνδυάζει την αλλαγή στην οικονομική πολιτική με πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη του παραγωγικού τομέα της οικονομίας, με κοινωνική ευαισθησία, για να στηριχθούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι οι συνηθισμένοι πελάτες των κομμάτων. Μια προοδευτική συμμαχία όσων πιστεύουν ότι απαιτείται αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής και γρήγορες, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις... Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιον τραβήξει διαχωριστική γραμμή απέναντι σε αυτή την κυβερνητική πολιτική του κρατισμού και του κομματισμού. Δεν αποκλείω συνεργασία με τους 58, αν υπάρξει αυτή η διαχωριστική γραμμή έναντι της κυβερνητικής πολιτικής. Είμαστε ανοιχτοί και σε συνεργασία ακόμη και με δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς που θέλουν μεταρρυθμίσεις».

«Χρειάζεται να ψηφίσουμε θετικά για την Ευρώπη, όχι να κατευθυνθούμε από θυμό» είπε στη συνέντευξη η Αντιγόνη Λυμπεράκη. «Κυρίως γιατί αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη μέσω της παραγωγής, η στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Οι καρέκλες στο δημόσιο δεν φέρνουν πλούτο και δεν δημιουργούν πραγματική απασχόληση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.