Πολιτικη & Οικονομια

ΥΠΕΞ: Παράνομη απόπειρα οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

«Ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ypex12
Υπουργείο Εξωτερικών © INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παράνομη απόπειρα που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράνομη απόπειρα που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα χαρακτηρίζει τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ υπογραμμίζει πως είναι «δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης» τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

«Η δημοσιοποίηση των συντεταγμένων της απόπειρας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης επιβεβαιώνει την ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και άλλων κρατών», σημειώνει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών.

«Πέραν των ουσιαστικών της ελαττωμάτων, η απόπειρα αυτή είναι παράνομη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Επιπλέον, είναι δηλωτική εσκεμμένης πρόκλησης έντασης σε διμερές επίπεδο, με τις χώρες της περιοχής, και σε περιφερειακό. Ως εκ τούτου καταδικάζεται απερίφραστα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.