- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κωνσταντινόπουλος: Οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνο αν βρουν δουλειά
«η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικά χέρια στον πρωτογενή τομέα, την οικοδομή, την εστίαση»
«Οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνο αν βρουν εργασία» επεσήμανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Οι πρόσφυγες θα ενταχθούν μόνο αν βρουν εργασία και η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικά χέρια στον πρωτογενή τομέα, την οικοδομή, την εστίαση» σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταιριάστοι».
Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:
- Στην Τρίπολη ήδη φιλοξενούνται 300 πρόσφυγες σε διαμερίσματα. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να γίνει μια σωστή και δίκαιη κατανομή για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Κατά την άποψή μας η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας την οποία αποδέχτηκε ο κ. Τσίπρας είναι μια κακή συμφωνία που δημιούργησε πολλά προβλήματα.
- Όπως όλοι γνωρίζουμε το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια δε δημιουργήθηκε τώρα. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συντελούνταν στη Μόρια βιασμοί μικρών παιδιών και δυστυχώς σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου με τη ΝΔ. Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε Υπουργό την κα Παπακώστα η οποία έλεγε ότι οι μετανάστες είναι κατσαρίδες.
- Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα, όπως πρώτοι εμείς τα δημιουργήσαμε. Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στα κυκλώματα των λαθρομεταναστών ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κινούνται ανεξέλεγκτα, ότι η χώρα δεν είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.
- Ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ως παράδειγμα ότι στη Λιβαδειά υπάρχουν 300 πρόσφυγες και από αυτούς «ζουν» 30 ελληνικές οικογένειες. Αυτή είναι η λογική; Να φέρνουμε μετανάστες για να «ζουν» κάποιες οικογένειες; Αυτό είναι το αντισταθμιστικό όφελος σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ. Άποψή μας είναι ότι οι πρόσφυγες αυτοί, διότι κάποιοι θα μείνουν τελικά στη χώρα μας, πρέπει να βρουν εργασία στην Ελλάδα. Όχι να εργάζονται οι Έλληνες και αυτοί να κάθονται. Στην Τρίπολη για παράδειγμα, από τους πρόσφυγες που έχουν έρθει, δεν έχει βρει δουλειά ούτε ένας. Άρα λοιπόν πρέπει σύντομα και γρήγορα να δημιουργηθούν υποδομές στη χώρα ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν και να έχουν εργασία και όχι να κάνουμε ρουσφέτια για να «ζουν» 20 οικογένειες από τους πρόσφυγες.
- Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ορίζει συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία διαχωρίζει ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι είναι μετανάστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.