Πολιτικη & Οικονομια

Οι τρομοκράτες μιλάνε σαν τηλεπαρουσιαστές

27017-103909.JPG
Θανάσης Χειμωνάς
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είμαστε ακόμα στον Ιανουάριο αλλά το βίντεο με το φλογερό «Κατηγορώ» του Χριστόδουλου Ξηρού που έσκασε μύτη τη Δευτέρα έχει ήδη βάλει υποψηφιότητα για «Βίδεο της Χρονιάς». Ο σκληρός «Μανώλης» της 17 Ν, υπεύθυνος για πολλές από τις δολοφονίες που διέπραξε η διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση και μόλις λίγες μέρες αφότου την έκανε σαν κύριος από τις φυλακές του Κορυδαλλού, έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί στο λαό του, τηλεοπτικώς αλλά και μέσω μιας επιθετικότατης επιστολής. Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω στιλιστικά το επίμαχο βίντεο.

Ο Χριστόδουλας είναι εμφανές πως είναι τρομοκράτης παλαιάς κοπής και δεν πολυνοιάζεται για το επικοινωνιακό κομμάτι της επιχείρησης. Το βαριεστημένο ύφος του και το επιδεικτικά ατημέλητο ντύσιμό του έρχονται σε ένα εντυπωσιακό κοντράστ με τα στιλιζαρισμένα βιντεοκλιπάκια των Anonymous, όπου διάφοροι τύποι με τηγελοία μάσκα του V For Vendetta και καρτουνίστικη φωνή μάς διηγούνται πόσο ανιστόρητοι είναι οι Σκοπιανοί.

Όλα τα λεφτά είναι αυτά που λέει ο Ξηρός. Και κυρίως, ο τρόπος που τα λέει. Δεν χρειάζεται δα να είσαι πολυδιαβασμένος για να καταλάβεις πως ο λόγος του Χριστόδουλα δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Κανείς ιδεολόγος αντιεξουσιαστής που σέβεται τον εαυτό του δεν θα άντεχε πάνω από 60 δευτερόλεπτα πριν κλείσει ζοχαδιασμένος την τηλεόραση ή το λινκ με την ιντερνετική επιστολή. Επίσης, όλα όσα μας αραδιάζει ο «Μανώλης» ελάχιστα έχουν να κάνουν με το χώρο της (Ακρο)αριστεράς. Πέρα από τις συνήθεις αναφορές σε παλαιομοδίτικες εκφράσεις του ΕΑΜ και «αναρχοκουμμουνιστικά» τσιτάτα τύπου ΛΜΑΤ (Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη), τίποτα. Νada. Σίγουρα, τα λόγια του Ξηρού παραπέμπουν σε ανάλογες προκηρύξεις της 17Ν. Άλλο όμως 1974, άλλο 1994 και άλλο 2014.

Ολόκληρη η υπόλοιπη ρητορική του Χριστόδουλου Ξηρού μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τα «επαναστατικά» τηλεπαράθυρα. Και αυτό είναι το ούλτρα τρομακτικό στοιχείο της υπόθεσης. Ο Ξηρός επαναλαμβάνει με θρησκευτική ευλάβεια το ανάθεμα που ακούμε καθημερινώς, 24 ώρες το 24ωρο στη μικρή μας οθόνη και στα ραδιόφωνα, που διαβάζουμε στις εφημερίδες και τα μπλογκ από τον γνωστό συρφετό των «επαναστατημένων» μεγαλοδημοσιογράφων, καλλιτεχνών, «αγανακτισμένων» πολιτών κ.ο.κ. Αν γκουγκλάρετε κάποιες από τις φράσεις του θα τις ανακαλύψετε στα οργισμένα στόματά τους. Και να το «4ο Ράιχ» και να η «Χούντα του μνημονίου» και να το «Όταν γυρίσω θα σας γαμ…σω»…

Ο λόγος του Χ. Ξηρού είναι βγαλμένος από την Πλατεία των «Αγανακτισμένων». Όχι την κάτω, την πάνω, με τα παγκάρια, τις κατσαρόλες, τις μούντζες, τους Καραϊσκάκηδες και τους Κολοκοτρώνηδες. Την αγαπημένη δηλαδή Πλατεία των «επαναστατικών» ΜΜΕ.

Γιατί είναι τρομακτικό όλο αυτό; Μα αν ο μπαρουτοκαπνισμένος Χριστόδουλος επηρεάζεται σε τέτοιο βαθμό από τους ιεραπόστολους της «Επανάστασης» (χωρίς φυσικά να αποκλείω το ενδεχόμενο να θέλει απλώς να γίνει αρεστός στους «επαναστατημένους» τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες) φανταστείτε πόσα χέρια οπλίζονται κάθε φορά που ο κάθε κάφρος δημοσιογραφίσκος ή τραγουδιάρης λέει ανεύθυνα στον κόσμο να «πάρει τα όπλα».

Δεν γνωρίζω φυσικά ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Χριστόδουλου Ξηρού. Δεν αποκλείω τον ενδεχόμενο να την έχει ήδη κάνει αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα και να πίνει χαλαρουίτα το Μοχίτο του στην υγεία των άμπαλων «δεσμοφυλάκων» του. Αν όμως όντως αποφασίσει να πραγματοποιήσει κάποιο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα, μήπως εμείς θα πρέπει να ψάξουμε τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς; Κάτι που μπορούμε βέβαια να κάνουμε και χωρίς να περιμένουμε τον επόμενο Θάνο Αξαρλιάν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.