Μητσοτάκης: Απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί
Παρέμβαση Μητσοτάκη για την 24ωρη απεργία


Παρέμβαση Μητσοτάκη για την 24ωρη απεργία. «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!»
Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη για τη σημερινή απεργία αναφέροντας ότι «για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».
Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κλιμάκωσαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο καθώς διατάξεις τους θέτουν αυστηρές ρυθμίσεις στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τις απεργίες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τις κινητοποιήσεις στις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματιών του συνδικαλισμού στη διαφάνεια, καθώς «έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας» και «δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν».
«Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ολόκληρη η ανάρτηση Μητσοτάκη:
«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!
Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.
Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.
Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».
Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας
Συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, προκήρυξαν για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στάσεις εργασίας και απεργία.
Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε στάση εργασίας, από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλα σωματεία, πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.
Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.
Το ΠΑΜΕ προκήρυξε, επίσης, εικοσιτετράωρη απεργία.και πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Στιγμές που ξεχώρισαν μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο
Αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο
Αλλαγή σκυτάλης στο Προεδρικό Μέγαρο
Είναι το ένατο πρόσωπο το οποίο ανέρχεται στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα από το 1974
Τα ποσοστά των κομμάτων και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία
Πώς θα κάνετε 24 τις 12 δόσεις
Ο στόχος των δημόσιων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει στο εξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ποιο το τελετουργικό - Αυτός είναι ο όρκος που θα δώσει
Tι υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ινδός επιχειρηματίας που επέζησε από τρομοκρατική επίθεση και απαγωγή, έγινε ο πρώτος ασιάτης δισεκατομμυριούχος που μπήκε στη λίστα του Bloomberg
Η υπουργός Πολιτισμού σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
Η διαδικασία της τελετής ορκωμοσίας του
Τα πρόσωπα που όρισαν τα κόμματα
Μετά τον βανδαλισμό τεσσάρων έργων στην Εθνική Πινακοθήκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.