Πολιτικη & Οικονομια

Eurostat: Στο 0,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Αύγουστο

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,9%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πληθωρισμός
Πληθωρισμός / © Sara Kurfeß/Unsplash

Στο 0,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Αύγουστο του 2019 σύμφωνα με τη Eurostat.

Στο 0,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με 0,4% τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,9%.

Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν 1%, σταθερός σε σχέση με τον Ιούλιο, και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης 1,4%, επίσης σταθερός σε σχέση με τον Ιούλιο. Ένα χρόνο πριν, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη είχε ανέβει στο 2,1% και στην ΕΕ στο 2,2%.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Αύγουστο στην Πορτογαλία (-0,1%), την Ελλάδα (0,1%) και την Ισπανία (0,4%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (4,1%), την Ουγγαρία (3,2%), την Ολλανδία και τη Λετονία (3,1%).

Σε σύγκριση με το Ιούλιο του 2019, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 12 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι και μειώθηκε σε εννιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.