Πολιτικη & Οικονομια

Σημίτης: Ορατός ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ

«Η Ελλάδα μπορεί να θυσιαστεί σαν την Ιφιγένεια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57747-115601.jpg

Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αφού το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης, «στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία αλλά και σε άλλες χώρες ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θεωρεί τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα υπερβολική. Ζητούν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει μάλιστα λόγο για ένα σενάριο θυσίας της χώρας μας προκειμένου να διασωθεί το κοινό νόμισμα: «Το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιασθεί για να επανέλθει «ούριος άνεμος» στην ευρωζώνη, παραμένει πιθανό. Ιδίως γιατί το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να περιορισθεί το 2020 στο 124% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος».

Κ. Σημίτης αναφέρει πως η κοινοτική χρηματοδότηση προς την Ελλάδα έχει υπάρξει πρωτοφανής, αλλά έγινε και με τρόπο που προκάλεσε την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Παράλληλα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει την μετεξέλιξη της Ενωσης. «Η ευρωπαϊκή πολιτική της είναι αποκλειστικά ελληνοκεντρική και συνίσταται στην προώθηση άμεσων οικονομικών αιτημάτων. Δεν έχει γι' αυτό απήχηση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.