Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας: Δεν προχωράμε στα τυφλά για τα τρομοκρατικά χτυπήματα

«Τα Εξάρχεια λειτουργούν ως de facto αυτόνομο κρατίδιο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Δεν πάμε στα τυφλά για το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη», αναφέρει ο υπουργός Δημοσίας Τάξης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή του Σαββάτου.

Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε πως η ΕΛΑΣ διαθέτει στοιχεία για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν στο Χαλάνδρι (στην οικία του Γερμανού πρέσβη) και το Ν. Ηράκλειο (γραφεία της Χρυσής Αυγής). Μάλιστα, ο υπουργός υπενθυμίζει πως σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε προειδοποιήσει για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Μιλώντας για την περιοχή των Εξαρχείων και τη σύνδεσή της με τρομοκρατικά χτυπήματα ανέφερε ότι στα Εξάρχεια «διεκδικείται το δικαίωμα λειτουργίας ενός de facto «αυτόνομου κρατιδίου» που παρέχει μεγάλες δυνατότητες απόκρυψης και υποστήριξης σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ ο χώρος του Πολυτεχνείου λειτουργεί υποστηρικτικά προς την περιοχή αυτή». Αναφερόμενος στον Νίκο Μαζιώτη, χαρακτηρίζει «κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη» την απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, λόγω παρέλευσης του 18μήνου».

«Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη θεσμικών τομών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες του σωφρονιστικού συστήματος», καταλήγει, ερωτώμενος για την ώσμωση τρομοκρατίας και κοινού ποινικού εγκλήματος.