Πολιτικη & Οικονομια

Γερουλάνος: Το Κίνημα Αλλαγής πνίγηκε στην εσωστρέφειά του

« Εγώ δεν ντρέπομαι να πω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και φυσικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ΝΔ μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος.

Για το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και φυσικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ΝΔ μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο News 24/7, κάνοντας μια παρέμβαση που θα «ταράξει τα νερά» εντός του ΚΙΝΑΛ.

«Το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια αναλώθηκε σε πολιτικές διαδικασίες σύνθεσης ‘’επωνύμων’’ στον χώρο της Κεντροαριστεράς αντί να αφιερωθεί στη σύνθεση ιδεών και απόψεων για το μέλλον της χώρας. Τουλάχιστον αυτό έδειξε προς τα έξω. Άλλαξε όνομα χωρίς να εκσυγχρονίσει το περιεχόμενό του και να αναδείξει νέα στελέχη. Και κατήργησε τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες και τον ουσιαστικό διάλογο που στον χώρο μας προσφέρουν πολιτικό οξυγόνο.

Έτσι το Κίνημα Αλλαγής πνίγηκε στην εσωστρέφειά του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γερουλάνος και προσθέτει πως «ούτε η ηγεσία δεν θεωρεί επιτυχημένο το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς «το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια και ότι λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ», ασχέτως –όπως τονίζει- ότι αυτό δεν ισχύει.

Κατά τα άλλα αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «ήρθε στην εξουσία γνωρίζοντας τι θέλει να κάνει.  Το μήνυμα της κυβέρνησής του; «ανοίξαμε για δουλειές και σας περιμένουμε». Μετά την εγκληματική και ιδεοληπτική αδράνεια του κ. Τσίπρα, οι πρώτες μέρες του κ. Μητσοτάκη δίνουν την εντύπωση ότι «επιτέλους κάτι κινείται» και η θετική αντίδραση του κόσμου έπιασε την αντιπολίτευση στον ύπνο.

Έτσι, κανείς σήμερα δεν τολμάει να ρωτήσει το στοιχειώδες: «για πού το βάλαμε;»  Για μια ακόμη φορά, στην Ελλάδα, η διαχειριστική υπερδραστηριότητα επιβάλλεται στον πολιτικό σχεδιασμό και ο Άνθρωπος πάει πάλι στο περιθώριο των πολιτικών προτεραιοτήτων.  Τι σημαίνει αυτό;  Ότι θα συζητάμε για το άσυλο αντί να σχεδιάζουμε τον ρόλο και το αύριο του πανεπιστημίου και της εκπαίδευσης.

Ότι θα μιλάμε για την «κυβερνησιμότητα» των Δήμων ώστε να επιβάλλεται ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αντί να μιλάμε για το πώς θα σπάσουμε την υπερσυγκέντρωση της εξουσίας ώστε η αυτοδιοίκηση να βρεθεί πραγματικά στο πλευρό του πολίτη. Και ότι θα κυνηγάμε επενδύσεις να έρθουν απ’ έξω αντί να κάνουμε το ουσιαστικό έργο της απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Δηλαδή, μια κλασσική δεξιά διακυβέρνηση όπως την ξέραμε».