Πολιτικη & Οικονομια

«Τηλεσυμβουλευτική Α.Ε.»

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 9 Φεβρουαρίου 2012 συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αγλαΐα Κυριακού» με θέμα «έγκριση, σύναψης σύμβασης ενοικίασης του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού της τηλεσυμβουλευτικής και τηλεδιάσκεψης, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων - υλοποίηση σύμβασης αγωγής και προαγωγής υγείας στο μαθητικό πληθυσμό, στα πλαίσια οριζόντιας δράσης Εθνικό σχέδιο δράσης για τη δημόσια υγεία: Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας». Το θέμα ετέθη πριν οριστεί ο κ. Τομπούλογλου, ισόβιο μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου.

«Μετά από διαλογική συζήτηση», όπως αναφέρεται στην απόφαση, το Δ.Σ. ενέκρινε τη «σύναψη σύμβασης ενοικίασης κλπ κλπ» με την εταιρεία τάδε. Η σύμβαση είχε οριστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ο κ. Τομπούλογλου παρέλαβε την απόφαση και τη σκυτάλη της προώθησης του εν λόγω προγράμματος επικοινωνίας για την παιδική παχυσαρκία, με τη γνωστή κατάληξη του «φακελακίου» των 25.000 ευρώ.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι το εξής: το κόστος αυτής της σύμβασης ανήλθε στο ποσό των 28.597,50 ευρώ. Προσέξτε, μιλάμε για «ενοικίαση εξοπλισμού και λογισμικού της τηλεσυμβουλευτικής και τηλεδιάσκεψης» σε μαθητές. Δηλαδή, για κάτι που στις μέρες μας μπορεί να διεκπεραιωθεί χωρίς κόστος με ένα laptop και το skype! Τι σόι ταρίφα είναι αυτή και μάλιστα με «ξένα κόλλυβα» από κονδύλια του ΕΣΠΑ; Και καλά, στη «διαλογική συζήτηση» του Δ.Σ. κανείς δεν βρέθηκε να αρθρώσει κουβέντα για το αυτονόητο; Όχι μόνο αυτό, αλλά ήρθε ο μετέπειτα πρόεδρος και διαχειρίστηκε απρόσκοπτα τόσο το πρόγραμμα «τηλεσυμβουλευτικής» όσο και το όλο πρόγραμμα για την «παιδική παχυσαρκία», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Είναι να αναρωτιέται κανείς πόσα ανάλογα προγράμματα «τηλεσυμβουλευτικής» έχουν εγκριθεί από οργανισμούς, με κόστος την κατασπατάληση πόρων που αλλού θα έπιαναν τόπο αντί να μοιράζονται σε «ημετέρους». Είναι θετικό που το υπουργείο ζήτησε επανεξέταση όλων των συμβάσεων επί ημερών προεδρίας του κ. Τομπούλγου στο νοσοκομείο. Όμως, μόνο εκεί γινόταν παιχνίδι; Δεν είναι γνωστό πως στο χώρο της Υγείας έχουν σπαταληθεί περί τα 4 δις ευρώ σε κομπίνες, προμήθειες, «καπέλα» και «εξυπηρετήσεις για φάρμακα, προμήθειες υλικών, οργάνων και άλλων... «αποικιακών»; Μερικοί μάλιστα από τους ευνοημένους βάζουμε στοίχημα ότι έδιναν κάτι για δωρεές, έτσι για το καλό.

Και του χρόνου!!!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.