- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πλακιωτάκης: Κανένα επίσημο αίτημα κατάπλου του Grace 1 στην Ελλάδα
Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το ιρανικό τάνκερ, το οποίο αναμένεται ανοικτά της Μεσσηνίας στις 25 Αυγούστου
Για το θέμα με το ιρανικό τάνκερ Grace 1 τοποθετήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Η Ελλάδα δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού πετρελαιοφόρου, που αφέθηκε ελεύθερο από το Γιβραλτάρ». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν την πορεία του Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1), υπογραμμίζοντας ότι το γραφείο του βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η υπόθεση με το ιρανικό τάνκερ εξελίσσεται σε διπλωματικό θρίλερ, εμπλέκοντας τις τελευταίες ώρες και την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τελικός προορισμός του πλοίου είναι η Συρία. Εκεί, θα ανεφοδιάσει με τα απαραίτητα τις ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Διαμηνύουν, μάλιστα, ότι οποιαδήποτε διευκόλυνση στο Adrian Darya 1 θα μπορούσε να θεωρηθεί παροχή βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση.
Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο Γιβραλτάρ για έξι εβδομάδες. Οι αρχές σε αυτό το υπερπόντιο βρετανικό έδαφος επέτραψαν τον απόπλου, απορρίπτοντας το αίτημα των ΗΠΑ για εφαρμογή των κυρώσεων που αποσκοπούν στον μηδενισμό των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου. Όπως είπαν, αυτές οι κυρώσεις έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, επομένως δεν δεσμεύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα δεν υπήρχε νομικός λόγος για να συνεχιστεί η σύλληψη του τάνκερ.