Πολιτικη & Οικονομια

Δεν αποσύρεται η διάταξη για τα πρόστιμα

Παρά τη χθεσινή διαρροή συνεργατών του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57119-114397.jpg

Δεν απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας το επίμαχο άρθρο σχετικό με το πρόστιμο από 10 έως 30% σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο, παρά την περί του αντιθέτου διαρροή από το ΠΑΣΟΚ.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός υποστήριξε την ουσία της ρύθμισης, λέγοντας ότι έχει ψηφιστεί τον Ιούνιο στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και ότι η επίμαχη ρύθμιση «εναρμονίζει το καθεστώς της είσπραξης με τις ισχύουσες διατάξεις. Τίποτα καινοφανές δεν εισάγεται».

Συγκεκριμένα είπε ότι με το προηγούμενο καθεστώς τα πρόστιμα ήταν στο 60%, στο 100% και στο 120% της οφειλής, ενώ τώρα αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή, το πρόστιμο θα είναι 10% και θα φτάσει στο 30% μετά από πάροδο 2 ετών. Επίσης δεν θα επιβάλλεται κανένα πρόστιμο σε όποιον έχει ενταχθεί σε ρύθμιση και «το επιτόκιο θα είναι όσο μπορούμε χαμηλότερο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

Ο Γ. Στουρνάρας κατηγόρησε τα ΜΜΕ ισχυριζόμενος ότι «έχει δημιουργηθεί αντιστροφή της πραγματικότητας. Αδικαιολόγητες αντιδράσεις στα ΜΜΕ που οδηγεί σε παραπληροφόρηση του λαού».

Δ.Κ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου
Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

Σχεδόν σύσσωμη η εγχώρια αριστερά έδωσε το «παρών» σε διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό μουσείο, το οποίο και δόθηκε (έναντι αντιτίμου) στην κόρη του τέως βασιλιά για να πραγματοποιήσει το pre wedding party.

Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά
Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά

Oι τότε πρωταγωνιστές, τώρα με διάφορα «πατριωτικά και εθνικά» προσωπεία ανησυχούντων πρώην στη μια πλευρά ή «κεντροαριστερά και rebranded» στην άλλη, επιδιώκουν να μπουν ξανά στο παιχνίδι με άλλα ονόματα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.