Πολιτικη & Οικονομια

Δεν θα φορολογηθούν ανείσπρακτα ενοίκια

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56997-114187.jpg

Διαβεβαιώσεις πως δεν τίθεται ζήτημα φορολόγησης ενοικίων τα οποία δεν εισπράχθηκαν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων παρέχουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την ανησυχία που προκλήθηκε στους κόλπους των ιδιοκτητών από τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με τις οποίες καταργείται η δυνατότητα των φορολογουμένων να εκχωρούν στο Δημόσιο τα μισθώματα τα οποία δεν εισέπραξαν από δύστροπους ή κακόπιστους ενοικιαστές, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβληθεί φόρος για εισοδήματα που δεν εισπράχθηκαν.

Η απαλλαγή των φορολογούμενων από ανείσπρακτα ενοίκια δεν πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα να διευθετηθεί με νομοθετική παρέμβαση, αλλά τεχνικά με την απαλλαγή των ιδιοκτητών μέσω της χρήσης μιας ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας, αναφέρει το capital.gr, το οποίο επισημαίνει ότι τονίζεται στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος πως το «εισόδημα που δεν εισπράττεται δεν είναι εισόδημα».

Οι ιδιοκτήτες ωστόσο, θα πρέπει να δηλώσουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στο taxisnet το ποσό των ανείσπρακτων ενοικίων, το όνομα και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ενοικιαστή καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν το ακίνητο.

Προϋπόθεση για την αποδοχή της σχετικής δήλωσης μη είσπραξης ενοικίων θα είναι να έχει θεωρηθεί το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο μέσω άλλης ηλεκτρονικής εφαρμογής που ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Δ.Κ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.