Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά: Ανάπτυξη χωρίς έγνοια για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει

«Προχωράτε χωρίς πειστική πρόταση για το πώς θα πυροδοτήσετε την πολυπόθητη ανάπτυξη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά © INTIMENEWS / ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Προχωράτε χωρίς πρόταση για το πώς θα πυροδοτήσετε την ανάπτυξη, υποστήριξε η Γεννηματά, λέγοντας ότι ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει.

Προχωράτε χωρίς πειστική πρόταση για το πώς θα πυροδοτήσετε την πολυπόθητη ανάπτυξη, υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι ανάπτυξη χωρίς μέριμνα για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκαν αυστηρή κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής ιδιαίτερα για τα μέτρα που αφορούν την οικονομική πολιτική και ανάπτυξη.

Η  Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της στη βουλή τονίζοντας ότι «ιδεολογία και μέτρα πρέπει να συμβαδίζουν» και σημείωσε: «Κάνατε φοροελαφρύνσεις και σωστά κάνατε. Έχετε θέσει, όμως, πολύ υψηλούς στόχους για τα πλεονάσματα. Θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να πράξετε τις δεσμεύσεις σας;»

«Προχωράτε χωρίς πειστική πρόταση για το πώς θα πυροδοτήσετε την πολυπόθητη ανάπτυξη» είπε η κα Γεννηματά απευθυνόμενη στα μέλη της Κυβέρνησης και συνέχισε λέγοντας ότι «για να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απουσία κάθε μέριμνας για τους εργαζόμενους» και εξήγησε: «Όσοι έχασαν τη δουλειά τους κατά τη περίοδο της κρίσης δεν παίρνουν τα λεφτά τους από τους πτωχευμένους εργοδότες. Χρειάζεται απολογισμός ευθυνών και κατάσχεση περιουσιών. Ανάπτυξη χωρίς μέριμνα για τους εργαζόμενους δεν θα μπορεί να υπάρξει».

Αναφερόμενη στην κυβερνητική πρόταση για κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα, τόνισε ότι αυτή αποδομεί πλήρως τον δημόσιο χαρακτήρα ενώ όπως είπε «δεν ακούσαμε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους.

Η κα Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι όπως αντισταθήκαμε στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ έτσι θα σταθούμε απέναντι στην Δεξιά και τις ακροδεξιές συνιστώσες της και δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

«Δεν ακούσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την διάσωση της ΔΕΗ. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο», συνέχισε η κ. Γεννηματά, ενώ εξήγησε πως η νέα κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Θα ασκήσουμε μαχητική και κυβερνητική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη βουλή. Πάντα υπερασπιζόμενοι τους πιο αδύναμους, προτείνοντας τις δικές μας εναλλακτικές θέσεις, που θα είναι σε συμφωνία προ πάντων με τους πολίτες. Τέλος, χρειάζεται εθνική συνενόηση σε όλα τα εθνικά ζητήματα, αλλά και την συνταγματική αναθεώρηση» 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.