Πολιτικη & Οικονομια

Γκρίνια στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Άντε να μην τα πάρω»

Επεισόδιο μεταξύ Τσίπρα - Τσακαλώτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσακαλώτος - Τσίπρας
Τσακαλώτος - Τσίπρας © INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Γκρίνια στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κι επεισόδιο μεταξύ Τσίπρα – Τσακαλώτου: «Άντε να μην τα πάρω».

Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης μετά τις εκλογές και το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση δημιουργώντας μια μάλλον κακή αρχή.

Αφορμή στάθηκαν η ατζέντα και ο τρόπος που έγιναν γνωστά τα πρόσωπα που ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για τη στελέχωση της ΚΟ, προκαλώντας επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα και Τσακαλώτο  «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο» με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την ενόχληση του για τα όσα έγιναν χθες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση υπήρξε διαφωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τις αποφάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και βουλευτές της επαρχίας αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τον δεύτερο επιστημονικό τους συνεργάτη στο κόμμα, θέτοντας θέμα και για το ποσοστό που πηγαίνει στο κόμμα από τη βουλευτική τους αποζημίωση.

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διαρρεύσει στον τύπο από νωρίς χθες το μεσημέρι τις προτάσεις του για τα στελέχη που θα αναλάμβαναν θέσεις κλειδιά μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα εκνεύρισε ιδιαίτερα τα στελέχη της ομάδας των 53+.

Έτσι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε θέμα ατζέντας (ότι δηλαδή δεν ήταν γνωστό ποια θέματα υπάρχουν προς συζήτηση) και στη συνέχεια αναφερόμενος στη στελέχωση της κοινοβουλευτικής ομάδας να θέτει θέμα διαδικασίας - «εγώ τα έμαθα από τις εφημερίδες» φέρεται να είπε εκδηλώνοντας ενόχληση για τις διαρροές μερικές ώρες πριν.

Τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν» πως δεν πρόκειται για κάποια κοινοβουλευτική διαδικασία και πως η επιλογή των προσώπων ήταν δική του και την θέτει στην κρίση των βουλευτών για  να αποφασίσουν.  Στη συνέχεια προκλήθηκε θόρυβος από τοποθετήσεις βουλευτών που έβαζαν θέματα στην ατζέντα, προκαλώντας νέα παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημείωσε πως η ατζέντα είναι συγκεκριμένη. Όταν βουλευτής τον διέκοψε καλώντας τον να μιλήσει πιο δυνατά γιατί δεν ακούγεται, επανήλθε με ένταση λέγοντας ότι η ατζέντα είναι συγκεκριμένη όσο κι αν κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ενώ φέρεται να είπε ενοχλημένος «Άντε μην τα πάρω».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.