Πολιτικη & Οικονομια

Καρφιά Λάμπρου για τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχει χρόνος για εσωστρέφεια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lamprou
Πάνος Λάμπρου © INTIME NEWS/ΠΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Αντιτίθεται σε «ένα πλαίσιο όπου δεν θα καταλαβαίνει κανείς τίποτα, θα δημιουργήσει συγχύσεις».

«Δεν υπάρχει χρόνος για εσωστρέφεια, να μπούμε σε διλήμματα εσωτερικού τύπου. Πρέπει να επικοινωνήσουμε με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ με πάθος ή κριτικά, μας ενδιαφέρουν όλες οι κατηγορίες, με απόλυτο σεβασμό στο κριτικό πνεύμα, τις αμφισβητήσεις. Να οργανώσουμε από κοινού τις κοινωνικές αντιστάσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο Πάνος Λάμπρου μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο ίδιος έθεσε το ερώτημα εάν μπορούν να υπάρχουν «μέσες λύσεις, κεντρώες» σε ζητήματα όπως οι πρόσφυγες, οι φυλακές, η Δικαιοσύνη, η ΕΡΤ, αλλά και η ισότητα, τα εργασιακά και η επταήμερη εργασία, το οχτάωρο και οι συλλογικές συμβάσεις. «Μπορεί να υπάρξει αναζήτηση μίας καλύτερης εικόνας που θα συσπειρώσει ευρύτερο κόσμο, πολιτική που δεν θα λέει τίποτε απολύτως; Πρώτα πρέπει να συζητήσουμε την ουσία και μετά να δούμε το περιτύλιγμα, πώς θα αποτυπωθεί σε ένα οργανωτικό πλαίσιο και επίπεδο».

«Πρέπει λοιπόν πρώτα να δούμε τι αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά να δούμε τα ζητήματα αυτά. Ο κόσμος θα συσπειρωθεί, εμπνευστεί και ενταχθεί (ή όχι) με βάση αυτό το πρόγραμμα και πολιτική … η δική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί παρά να είναι μία αντιπολίτευση από το έδαφος της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς, μία μαχόμενη, προγραμματική και δομική αντιπολίτευση στην ΝΔ που περιγράψαμε προηγουμένως», όπως είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λάμπρου τόνισε ότι «στη νέα φάση, αν μπούμε στην διαδικασία των αντιστάσεων και της ουσιαστικής συζήτησης και προγραμματικής, δομικής αντιπολίτευσης, θα υπάρχει κόσμος που θα ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Στο χέρι μας είναι να μην είναι οι πόρτες μας κλειστές, να είναι ορθάνοιχτες. Αλλά μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο, όχι ένα πλαίσιο όπου δεν θα καταλαβαίνει κανείς τίποτα, θα δημιουργήσει συγχύσεις, θα μοιάζει με το παλιό πολιτικό σύστημα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.