Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: Ποτέ ξανά Μάτι, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση

Η απάντηση του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Όλγα Γεροβασίλη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/©ΑΠΕ/ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Για το έγκλημα, την ασφάλεια των πολιτών και το Μάτι μίλησε ο Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό. Χωρίς την ασφάλεια, η Δημοκρατία σαπίζει. Σας καλώ όλους σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση, με στόχο να μειώσουμε το έγκλημα και να αισθάνονται οι άνθρωποι ότι οι πόλεις και οι γειτονιές ανήκουν σε αυτούς. Θέλω όλοι να είμαστε περήφανοι που κάνουμε αυτή τη δουλειά. Να κερδίσουμε ξανά αυτό που χάθηκε εδώ και αρκετά χρόνια, την εμπιστοσύνη». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής.

«Είναι τιμή για μένα η ανάθεση αυτού του χαρτοφυλακίου. Πρέπει να προστατεύουμε τις περιουσίες των πολιτών, η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό» πρόσθεσε.

«Χωρίς την ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος, που είναι η χαρά του ρατσιστή και του ακροδεξιού. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε ένα έργο, μία μεγάλη προσπάθεια να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στον κόσμο. Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο. Να εργαστούμε για να μειώσουμε το έγκλημα. Να είμαστε όλοι περήφανοι που υπηρετούμε αυτό το λειτούργημα» ανέφερε.

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Λευτέρης Οικονόμου/©ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Λευτέρης Οικονόμου/©ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, ο νέος υπουργός έδωσε το σύνθημα: «Ποτέ ξανά Μάτι». Και διευκρίνισε: «Μας πληγώνει η διαχείριση τέτοιων κρίσεων» για να προσθέσει πως «θα υποσχεθούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί, γι’ αυτό απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και αίσθηση καθήκοντος».

Απάντηση σε Γεροβασίλη

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην Όλγα Γεροβασίλη, όταν η τελευταία άσκησε κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εντάξει το Μεταναστευτικό στο υπουργείο. Ειδικότερα, η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «αποδεικτικό μιας διαφορετικής αντίληψης η ένταξη της Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας στο Πολίτη».

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η μεταναστευτική πολιτική εντάσσεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως κάνουμε και εμείς τώρα», η άμεση απάντηση του υπουργού.

NEWS.gr - Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.