Πολιτικη & Οικονομια

Τα διεθνή MME για το exit poll

«O Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, κερδίζει τις εκλογές με 40% των ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με επείγοντα τηλεγραφήματά τους τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν το αποτέλεσμα του έξιτ πολ στις ελληνικές εκλογές

Με επείγοντα τηλεγραφήματά τους τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν το αποτέλεσμα του έξιτ πολ στις ελληνικές εκλογές αναφέροντας πως η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, κερδίζει τις εκλογές με 40% των ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του, ο οποίος δεν παίρνει παρά το 28,5% των ψήφων, σηματοδοτώντας την επιστροφή των παραδοσιακών κομμάτων στην Ελλάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικρίθηκε επειδή 'πρόδωσε' τους ψηφοφόρους του με τη συνέχιση της λιτότητας».

«ΙΟι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί προηγούνται των κυβερνώντων αριστερών στην Ελλάδα στις πρόωρες εκλογές σύμφωνα με exit poll», αναφέρει το τηλεγράφημα του Reuters.

«Ισχυρό προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος αριστερού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα έχουν οι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί, όπως δείχνει το κοινό exit poll πέντε ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Το exit poll δίνει στο κόμμα της ΝΔ μεταξύ 38-42% έναντι 26.5%-30,5% του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που ανήλθε στην εξουσία το 2015», σημειώνει.

«Η Νέα Δημοκρατία σε πορεία αυτοδυναμίας», μεταδίδει το BBC, σημειώνοντας ότι αν επαληθευτεί το exit poll η ΝΔ θα κερδίσει την αυτοδυναμία. Όπως αναφέρει η ΝΔ έχει υποσχεθεί να μειώσει τους χώρους και να ιδιωτικοποιήσει τομείς παροχείς υπηρεσιών στη χώρα που βιώνει ακόμη τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης του 2008. Η ανεργία στις τάξεις των νέων παραμένει υψηλή κι η ΝΔ περιλαμβάνει πολλούς ηλικίας 18-24 ετών μεταξύ των οπαδών της, αναφέρει.

«Εκλογικό χαστούκι για τον Τσίπρα», σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο ntv. «Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις θα υπάρξει αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα. Το μέχρι τώρα αντιπολιτευόμενο κόμμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη εξασφαλίζει σαφή πλειοψηφία έως και 40%. Ο έως τώρα αρχηγός της κυβέρνησης και επικεφαλής του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υφίσταται σαφείς απώλειες».

«Νέος πρωθυπουργός στην Ελλάδα», τιτλοφορείται το άρθρο της Bild, που παρουσιάζει ένα σύντομο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.


«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας καταψηφίστηκε σύμφωνα με τα exit poll», αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel. «Οι δημοσκοπήσεις προεκλογικά το προανήγγειλαν, αλλά τώρα φαίνεται ότι η νίκη είναι ξεκάθαρη. Σύμφωνα με τα πρώτα exitpoll η αντιπολιτευόμενη συντηρητική ΝΔ προηγείται σαφώς του κυβερνώντος αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».