Πολιτικη & Οικονομια

Επιχορήγηση επιχειρήσεων

Με στόχο την πρόσληψη 4.000 νέων ανέργων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την απόφαση που αφορά στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων νέων υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Σκοπός του προγράμματος, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τη δεύτερη φάση των δράσεων «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών» και «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στο κλάδο του τουρισμού», είναι η δημιουργία τουλάχιστον 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ, και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Για τους ωφελούμενους άνω των 25 ετών, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης υπολογίζεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», αλλά και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.

Γ.Σ.