Πολιτικη & Οικονομια

«Ξεχάστε το σκορ»

«Ξεχάστε το σκορ»: Η φράση αυτή πρέπει να γίνει το σύνθημα της νέας διακυβέρνησης

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
405667.jpg
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / INTIME NEWS

Οι πολίτες αυτό είναι που ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα επόμενα χρόνια που θα είναι πρωθυπουργός

Γράφει ο Γιάννης Ανδρουλάκης*

Ήταν Νοέμβριος του 1979, όταν ο ποδοσφαιρικός Άρης πραγματοποιούσε μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη με σκορ 0-3 επί της πανίσχυρης Περούτζια. Στην ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων, ο προπονητής Χοσέ Πέπε Σασία-και ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά ήδη με 0-2- μπήκε στα αποδυτήρια και τους είπε τη μνημειώδη φράση του τίτλου του σημειώματος. Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να τους κρατήσει προσγειωμένους και ταυτόχρονα σε εγρήγορση, αφού, ως γνωστόν ένας αγώνας τελειώνει στο 90΄.

Η φράση αυτή πρέπει να γίνει το σύνθημα της νέας διακυβέρνησης. Όπως ακριβώς κατάφερε η Νέα Δημοκρατία, χάρη στην επική προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του να φτάσει ως εδώ και να βρίσκεται μία ανάσα από την μεγαλύτερη, τηρουμένων των ιστορικών συσχετισμών, νίκη στην ιστορία της έτσι πρέπει και να συνεχίσει: Με σκληρή δουλειά, με ενότητα στην επιδίωξη ενός ενάρετου μεταρρυθμιστικού στόχου, με σεμνότητα στο ύφος και ταυτότητα λόγου, με άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών, με νεωτερικές αντιλήψεις για την ουσία και το περιεχόμενο της πολιτικής. Ανεξαρτήτως του αν η κυβέρνηση της Αριστεράς απέτυχε, απαξιώθηκε και αποδομήθηκε στην συνείδηση του λαού, η Νέα Δημοκρατία έκανε όσο καλύτερα γινόταν την δουλειά της σε όλα τα επίπεδα και επομένως το αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα είναι συνάρτηση και αυτού του στοιχείου.

Το πρώτο ημίχρονο λοιπόν κερδήθηκε. Οφείλει όμως να συνεχίσει έτσι και να μην παρεκκλίνει καθόλου από τον δρόμο της προσπάθειας και της εγρήγορσης. Κάθε βήμα προόδου του κυβερνητικού έργου, κάθε βήμα στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος θα είναι και μία μικρή νίκη, όχι δική της, αλλά του ελληνικού λαού. Η καθημερινότητα θα βελτιώνεται, οι στρατηγικοί μεταρρυθμιστικοί στόχοι θα επιτυγχάνονται και η χώρα θα μπαίνει οριστικά σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Με τον τρόπο αυτό ταυτόχρονα θα ενισχυθούν αποτελεσματικά και θα εκσυγχρονιστούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, θα εμπεδωθεί η ασφάλεια στο εσωτερικό αλλά και η εθνική μας κυριαρχία. Οι πολίτες αυτό είναι που ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα επόμενα χρόνια που θα είναι πρωθυπουργός.

Χρήσιμο είναι επίσης να μην λησμονούμε, ότι στα χρόνια της κρίσης οι άνθρωποι πόνεσαν, τσαλακώθηκε η αξιοπρέπειά τους, κλονίστηκε η πίστη τους στην σημασία της πολιτικής. Ζητούν και δικαιούνται συνέπεια, νέο ήθος διακυβέρνησης, ουσιαστική λογοδοσία αλλά και συναίσθηση του εφήμερου της εξουσίας. Δεν θα ανεχθούν χαρές και πανηγύρια από τους ασκούντες την εξουσία και δεν θα συγχωρήσουν στους κυβερνώντες την οκνηρία και την επανάπαυση ή την υπεροψία, που είναι πιθανόν να προκαλέσει η αίσθηση της πολιτικής κυριαρχίας.

Από τώρα λοιπόν, για την ακρίβεια από την επόμενη ημέρα των εκλογών, όσο δηλαδή είναι ακόμη νωρίς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απευθύνει στους βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησής του την σοφή παραίνεση του λατινοαμερικανού προπονητή: «Κυρίες και κύριοι, ξεχάστε το σκορ»!


*Ο Γιάννης Ανδρουλάκης είναι δικηγόρος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.