- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γεννηματά: Το Σέιχ Σου απειλείται με καταστροφή
«Για άλλη μια φορά η ανικανότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης έχει ολέθρια αποτελέσματα»
Γεννηματά: Η ανικανότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης έχει ολέθρια αποτελέσματα για το Σέιχ Σου που απειλείται από καταστροφή
«Το δάσος του Σέιχ Σου απειλείται με καταστροφή. Για άλλη μια φορά η ανικανότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης έχει ολέθρια αποτελέσματα» δήλωσε από το δάσος του Σέιχ Σου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών Σίμο Δανιηλίδη για την έκταση της καταστροφής των δέντρων από το φλοιοφάγο έντομο και τόνισε: «Τώρα είναι η ώρα να δοθούν οι πόροι και να ληφθούν μέτρα για την προστασία αυτού του δάσους για να αναγεννηθεί ο τόσο πολύτιμος πνεύμονας για την πόλη. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά».
Από την πλευρά του ο κ. Δανιηλίδης, ο οποίος παρέδωσε στην κ. Γεννηματά φάκελο με όλα τα στοιχεία για το θέμα, επισήμανε, σε δηλώσεις του, ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για να περισωθεί «ό,τι μπορεί να περισωθεί έστω κι αυτή την τελευταία στιγμή, μετά τις ολιγωρίες και τις καθυστερήσεις».
Ανέφερε ότι «η μοναδική αρχηγός κόμματος που ενδιαφέρθηκε για το θέμα και με δική της πρωτοβουλία ζήτησε να παρευρεθεί στο χώρο για να δει και να ενημερωθεί για την καταστροφή ήταν η Φώφη Γεννηματά» και την ευχαρίστησε για την συμπαράστασή της και για την βοήθειά της .
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «αν υπάρξει άμεση και μεγάλη κινητοποίηση μπορούμε να περισώσουμε ένα σημαντικό τμήμα του δάσους για να μην καταστραφεί στο σύνολό του μέχρι τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη». Ωστόσο τόνισε ότι χρειάζονται εκατοντάδες αλυσοπρίονα να δουλεύουν κάθε μέρα, να απομακρύνουν ακόμα και τα μικρά κλαδιά και τις ξερές πευκοβελόνες που εγκυμονούν κινδύνους για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Επανέλαβε ότι το φαινόμενο είχε παρουσιαστεί από το 2016 και σημείωσε ότι πρέπει να εκπονηθούν δύο μελέτες, μία αντιπλημμυρική και μία για την αναζωογόνηση του δάσους.
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με την επιστημονική κοινότητα και τους πολίτες που έχουν καταθέσει τις μηνύσεις» είπε ο κ Δανιηλίδης και σημείωσε ότι «έχει επέμβει η εισαγγελία για να διερευνηθούν και οι πιθανές ποινικές ευθύνες είτε πολιτικών, είτε υπηρεσιακών προσώπων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός θα μεταβεί και στη Ραμάλα
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπειρία του νοσοκομείου Mount Sinai
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημασία της εορταστικής περιόδου για τις τοπικές αγορές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί σε διάλογο χωρίς μπλόκα
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.