Πολιτικη & Οικονομια

Οριστικό: Εκλογές στις 7 Ιουλίου - Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα

Στις 17 Ιουλίου η σύγκληση της νέας Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου
Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου/©INTIMENEWS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Θυροκολλήθηκε στο περιστύλιο της Βουλής το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος, καθώς θυροκολλήθηκε στο περιστύλιο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου. Το επίσημο έγγραφο, εκτός από την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, αναγράφει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής (17 Ιουλίου).

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήγε στον Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας του την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το αίτημα έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ζήτησε πρόωρες εκλογές, καθώς «η οικονομία δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο».

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Το Προεδρικό Διάταγμα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.